Dlužnou desetimilionovou sumu se z podnikatele snažil vymoci skoro čtyři roky. Podle dostupných dokumentů měl Mladý k ruce i exekuční příkaz a od července 2014 doufal, že získá svoje peníze zpět i prodejem nemovitostí svého dlužníka. Podle všeho se peněz ale až do své smrti nedočkal!

Lubor K. má zastavený majetek a pohledávky nevymáhal jen bavič, ale i další věřitelé. Celkem za dalších šest milionů korun. Teď už bude záležet na rodině, která v dědickém řízení tuto pohledávku zdědí, jak se jí podaří získat peníze zpět.

Zase to tutlal

„Vím o tom, že měl nějaké soudy, respektive že probíhaly. Ale tyhle věci si řešil sám,“ potvrdil Blesku Josef Alois Náhlovský (68). „Samozřejmě měl s ním nějaké problémy, ale jaké, to on nikdy neventiloval. Já to ani nikdy nechtěl vědět. Nepodnikám, nemám na to buňky,“ dodal Mladého herecký parťák.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Náhlovského parťák Josef Mladý (+63): Čím se před smrtí živil? Neuvěříte! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Další napálený

Jádro celého sporu zjevně souviselo s výrobou sportovních vrtulníčků a tzv. vírníků. Mladý byl totiž nejen bavič, ale coby vystudovaný inženýr také člen konstruktérského týmu. Vášeň pro vírníky ho spojila s vývojářem, který loni stanul před tribunálem hradeckého krajského soudu. V rozsáhlé kauze se tu musel zpovídat z údajných mnohamilionových podvodů. Podle soudního spisu Lubor K. sliboval postavit továrnu na výrobu vrtulníků a letadel na Rychnovsku. Zůstalo ale jen u slibů a výrobna nikdy nevznikla...

Z podvodu do podvodu

Podle dostupných dokumentů je Lubor K. pro soudce známá firma. Z podvodu nebyl zdaleka obviněný poprvé. Kromě podezření z úvěrových podvodů a neférového vymámení šedesátiprocentního podílu jedné firmy je namočený i v další kauze. Podle kriminalistů plánoval prodat investorovi ze Saúdské Arábie vlastnoručně sestavený vrtulník, který nebyl schopen letu. Chybělo málo a investor mu vyplatil přes 30 milionů korun.

VIDEO: Nešťastný Náhlovský na pohřbu Mladého (†63): Umřela mi část rodiny!

Video
Video se připravuje ...

Nešťastný Náhlovský na pohřbu Mladého (†63): Umřela mi část rodiny! Tereza Kühnelová, Jan Jedlička

Fotogalerie
23 fotografií