Georgův bratranec Andros Georgiou to řekl pro deník The Sun. Náhražku heroinu údajně užíval pro jeho zklidňující účinky jako sedativum proti úzkostem. Vyřkl podezření, že příčinou zpěvákovy náhlé smrti byla kombinace metadonu, sedativ, antidepresiv a alkoholu.

Metadon měl zpěvákovi dva dny před Vánoci přivézt do jeho domu jeho "kamarád". Další dávku prášků mu pak měl dodat blízký přítel, který mu je měl dovézt taxíkem přímo na Štědrý den jako vánoční dárek.

Georgenavštívil svého kamaráda, který má za sebou bohatou drogovou minulost a ze závislosti na drogách se léčil. Řekl mu o těchto lécích a o jejich uklidňujících účincích,“ uvedl jeho bratranec.

To se stalo 23. prosince. Nikdy předtím to neudělal. Vzal si metadon a úleva nastala okamžitě, proto chtěl další přísun prášků během Vánoc,“ dodal Andros s tím, že tyto informace má přímo od Gergova „dodavatele“, tohoto zatím neodhaleného přítele.

Metadon je podávám lidem, kteří se léčí ze závislosti na opiátech jako je heroin či morfium. Má tlumivé účinky a u pacientů snižuje chuť po další dávce drogy. Ulevuje nejen od abstinenčních příznaků, ale také od silné bolesti. Může být aplikován prostřednictvím prášků, nebo injekčně, a vydáván je na lékařský předpis, sehnat se dá ovšem na černém trhu. Kombinace s alkoholem, kterou zpěvákův bratranec naznačil, je velmi nebezpečná.  

Fotogalerie
18 fotografií