Královna přišla na pódium na závěr koncertu, při kterém mimo jiné vystoupili britští zpěváci Sting, Tom Jones či Jamie Cullum, a mezi dalšími hosty australská hvězda Kylie Minogue, která je v Británii velmi oblíbená.

Nechyběla vzpomínková pasáž na dlouhý královnin život a panování od zvukového záznamu projevu, který Alžběta pronesla při svých 21. narozeninách, až po video z jejího zlatého jubilea - padesáti let na trůnu, kdy se v červnu 2002 v Londýně na Alžbětinu počest shromáždil zhruba milion lidí.

Vévodkyně Kate na oslavě chyběla

Na sobotní oslavě byli také královnini vnuci: princ William a princ Harry se snoubenkou Meghan Markleovou, jejichž svatba je plánována na 19. května ve windsorském zámku. Williamova manželka Kate, která čeká třetí dítě, se koncertu nezúčastnila a chyběl také královnin manžel, princ Philip, který se zotavuje po nedávné operace kyčelního kloubu.

Alžběta II. každoročně slaví narozeniny dvakrát. Poprvé obvykle jen v rodinném kruhu v den svého výročí - tedy 21. dubna; oficiální veřejná oslava s vojenskou přehlídkou se poté koná druhou červnovou sobotu.

Video
Video se připravuje ...

Královna si hraje s pejskem Youtube

Fotogalerie
60 fotografií