Nájemníci obecní bytovky v Kolinci za sebou mají těžkou noc. Kvůli ohni, který se z podkrovního bytu rozšířil na střechu budovy, je museli evakuovat hasiči. „Jedenáct lidí našlo ubytování u příbuzných, dalším bylo poskytnuto náhradní ubytování v nedalekém zámku Jindřichovice a jedna osoba na vozíčku byla odvezena do domu s pečovatelskou službou v Sušici,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Na místě zasahovalo devět hasičských jednotek. „Z jednoho bytu byla vynesena dvoukilogramová propan-butanová lahev,“ řekl Poncar. Při požáru se nikdo nezranil. Hasiči po uhašení ohně vyhledávali termokamerou skrytá ohniska požáru.

Na místo dorazili i kriminalisté a vyšetřovatel hasičů. „Byl přivolán i policejní psovod se služebním psem na vyhledávání akcelerantů, tedy urychlovačů hoření a také odborníci na elektroinstalaci,“ řekla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Jednou z vyšetřovacích verzí je i to, že začalo hořet od zapálené svíčky. „Zřejmě se jednalo o nedbalost, byl zadržen podezřelý muž,“ dodala Ladmanová s tím, že přesnou příčinu určí až specialisté, kteří na místě intenzivně pracují.

VIDEO: Hasiči likvidovali požár přístavku domu v Brně.

Fotogalerie
8 fotografií