Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Lánech na Kladensku hořela hala: Zemřely tisíce kachňat

Hasiči u požáru (ilustrační foto).
Hasiči u požáru (ilustrační foto).  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
22. ledna 2024
23:10

V Lánech na Kladensku v pondělí hořela hala s chovem kachňat, zemřely jich tisíce. Nikdo se nezranil. Škoda na objektu je podle předběžných odhadů 500.000 Kč, na chovu 200.000 Kč. Uvnitř bylo podle informací ČTK 9000 zvířat, přežilo jich 300. Oheň podle dosavadních výsledků vyšetřování zřejmě vznikl technickou závadou naftového topidla, řekla dnes večer mluvčí středočeských hasičů Veronika Švorcová Mocová.

Svědek, který ale nebyl přímo na místě, požár hasičům ohlásil před 20:00. „Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že požárem je zasažená zhruba polovina haly,“ popsala mluvčí. Velikost budovy byla zhruba 20 krát 200 metrů. Kvůli většímu rozsahu a vyššímu počtu zasahujících jednotek vyhlásil velitel druhý poplachový stupeň ze čtyř možných.

Pod kontrolu dostali hasiči požár po necelé hodině. Následovalo dohašování a odvětrávání silně zakouřeného objektu. Byl také snížen poplachový stupeň na základní a jednotky hasičů postupně odjely. Do rána budou na požářiště dohlížet lánští dobrovolní hasiči. Oficiální likvidace požáru vyhlášená zatím není.

Informována byla i státní veterinární správa. Na likvidaci zemřelých zvířat se nebudou podílet hasiči, majitel zajistí odbornou firmu.

yarda ( 24. ledna 2024 13:14 )

...hořela hala s chovem kachňat, zemřely jich tisíce. Nikdo se nezranil...
Jako nikdo z kachňat?
BTW: Jestlipak tam měli nočního hlídače proškoleného v používání hasicích přístrojů?

amerlock ( 23. ledna 2024 05:49 )

Miloši, už se na to kouření vykašli! Vidíš, co jsi zase způsobil? 😃

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání