Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ničivý požár na Jičínsku: Shořel rodinný dům i garáže s vozidly, škoda jde do milionů

Ničivý požár na Jičínsku: Shořel rodinný dům i garáže s vozidly, škoda jde do milionů. (Ilustrační foto)
Ničivý požár na Jičínsku: Shořel rodinný dům i garáže s vozidly, škoda jde do milionů. (Ilustrační foto)  (Autor: HZS Olomouc)
Autor: ČTK - 
4. dubna 2018
09:13

Požár rodinného domu, garáže a několika vozidel v obci Budčeves na Jičínsku v části Nečas způsobil škodu nejméně za dva miliony korun. Událost byla nahlášena ve středu krátce po 2:00. Na místě zasahovalo šest hasičských jednotek. Nikdo nebyl zraněn.

„Podařilo se zabránit dalšímu šíření požáru v půl čtvrté ráno. Hasiči zřídili i čerpací stanoviště u nedalekého Nečaského rybníku. Oheň poškodil rodinný dům, garáž, dva osobní automobily a jednu dodávku. Požárem byl zasažen také blízký sloup elektrického vedení, proto musela být v obci odpojena elektřina,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje Martina Götzová.

Předběžná škoda byla vyčíslena celkem na dva miliony korun. „Není ale vyloučeno, že se ještě zvýší. Škoda na zničených vozidlech se odhaduje na milion korun, milion korun je také předběžná škoda na rodinném domě. Ten je nyní prakticky neobyvatelný. Podařilo se uchránit hodnoty ve výši asi jednoho milionu korun,“ dodala mluvčí. Příčiny požáru se vyšetřují.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání