„Jelikož byl náš poslední koncert v Čáslavi ukončen po dvou písních, považuji za nutné, abychom jej dohráli až do konce a to podle stejného playlistu,“ nechal se před časem slyšet muzikant a syn Věry Špinarové Adam Pavlík a jak řekl, tak se i stalo. V úterý se Ostrava rozezněla písničkami Věry Špinarové v podání jejích blízkých přátel z branže.

Na akci dorazila třeba taková Ilona Csáková, která se rozhodla postavit chřipce a i přes to, že měla horečku a bolelo ji celé tělo, do Ostravy přijela a zazpívala. Na pódiu se objevila také zpěvačka Heidi Janků, která byla manželkou Ivo Pavlíka, s nímž měla Špinarová syna Adama. Po druhé písničce ale Heidi tak trochu ztratila hlas. V předních řadách totiž zkolaboval divák a museli pro něj přijít záchranáři, aby ho dopravili na vyšetření. Vše ale naštěstí dobře dopadlo.

Všichni přítomní vystupující zpívali tři písně buď sami, pouze v doprovodu kapely Adama Pavlíka, a nebo se setkávali v duetech. Ozdobou celého koncertu byla zpěvačka Markéta Konvičková a také zpěvačka Elis nebo jejich zkušenější kolegyně Marie Rottrová či Jitka Zelenková.

Na konci koncertu byl Adamu Pavlíkovi předán dort s poděkováním za nápad uspořádání vzpomínkového koncertu. Promítalo se také video s písní Jednoho dne se vrátíš, při kterém celé obecenstvo stálo a všichni přítomní se tak dojali k slzám.

Věra Špinarová zkolabovala před rokem při koncertu v Čáslavi. I přes rychlou pomoc záchranářů se nepodařilo fenomenální zpěvačku opět přivést k životu.

Fotogalerie
37 fotografií