Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Daniel skočil do ledové vody pro zraněného řidiče: Dostal za to medaili

Autor: lm - 
16. března 2018
15:27

Když viděl jiného řidiče v nouzi, neváhal ani vteřinu a vyrazil mu na pomoc. Hrdinu, který minulý měsíc vlezl do ledové vody a vytáhl z ní muže v bezvědomí, ocenili i policisté a hasiči.

Nechybělo mnoho a dopravní nehoda, ke které došlo letos 17. února, mohla skončit tragédií. Padesátiletý řidič osudného dne projížděl ve svém vozidle tovární značky Opel od silnice I/3 směrem na obec Líšno. V Bystřici, v ulici U Splavu, ale náhle sjel ze silnice přímo do rybníka a řidič zůstal ležet v bezvědomí s hlavou pod hladinou.

Zraněný řidič měl štěstí, že kolem zrovna projížděl Daniel Vepřek. „Když uviděl vozidlo v rybníku, i přes chladné počasí neváhal, vlezl do vody, aby zkontroloval, zda se ve vozidle nenachází nějaká osoba. Na místě řidiče našel muže v bezvědomí, který měl hlavu pod vodou. Pohotově mu hlavu z vody vytáhl a držel ji nad hladinou až do příjezdu složek integrovaného záchranného systému,“ popsala jeho hrdinský čin policejní mluvčí Veronika Čermáková.

Za statečný a pohotový zásah policisté společně s hasiči ve čtvrtek pana Vepřeka ocenili. Hrdina dostal pamětní medaile krajského ředitele policie a Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje. „Je potřeba o těchto případech mluvit, dávat je na vědomí lidem a pokusit se tak ve společnosti vytvořit jakousi atmosféru, že je to normální pomáhat a že nikdo se nemá bát pomáhat – a kdo může, nechť pomůže tomu, kdo pomoc potřebuje,“ řekl Miloš Hladík, náměstek ředitele HZS Středočeského kraje.

petrw ( 23. listopadu 2018 13:07 )

Daniel si to zaslouzil

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání