Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policista mimo službu zachránil život ženě: Vytáhl ji z hořícího auta

6. dubna 2018
19:22

Pomáhat a chránit není jen jejich pracovní motto, ale celoživotní poslání. Důkazem toho je kladenský policista Michal Kasl, který ve středu ve svém volnu zachránil život ženě po autonehodě.

K vážné dopravní nehodě došlo ve středu v noci na silnici I. třídy č. 7 u obce Jemníky. Vůz značky BMW se střetl s vozidlem Renault Master a poté byl odhozen na vozidlo Škoda Roomster. BMW po nehodě začalo hořet a nebýt rychlého zásahu kladenského policisty, mohlo dojít k tragédii.

Michal Kasl se zrovna tou dobou vracel z Prahy a i když měl služební volno, neváhal a okamžitě u dopravní nehody zastavil, oblékl si reflexní vestu a zjišťoval situaci. Uvnitř hořícího vozu, který se začal zaplňovat dýmem, spatřil zaklíněnou ženu na místě spolujezdce. "Policista se snažil otevřít z venku všechny dveře, avšak ani jedny otevřít nešly. Proto se okamžitě rozhodl rozbít okénko u zadních dveří, čímž se mu podařilo dveře otevřít. Ve vozidle byla zaklíněná žena a v bezvědomí. Policista zraněnou ženu opatrně vytáhl z vozidla ven do bezpečného prostoru, poskytl jí první pomoc a zajistil životní funkce," popsala dramatickou situaci policejní mluvčí Michaela Richterová.

Policistovi po chvíli přispěchala na pomoc zdravotní sestra, která jela rovněž kolem a zastavila, aby pomohla. Společně se o zraněnou ženu starali, dokud nepřiletěl vrtulník a nepřepravil ji do jedné z pražských nemocnic.

„Podpraporčík Michal Kasl ani v době svého osobního volna nezapomněl význam služební přísahy a svým okamžitým a správným jednáním zachránil lidský život. Zařadil se tak mezi policisty, kteří jsou morálním vzorem nejen pro své kolegy, ale vůbec pro širokou veřejnost. Jsem proto hrdý, že za celou Policii ČR opět mohu našemu kolegovi vyjádřit poděkování a obrovské uznání,“ okomentoval mimořádný zákrok policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý.

 

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání