Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Máte na rukách krev! Slovenský zpěvák ostře vystoupil proti vrahům Jána Kuciaka a jeho Martiny

Autor: shp - 
8. března 2018
17:52

Nebral si vůbec žádné servítky. Politiky přirovnal ke sviním, které mají na rukách krev. Rapper Věc alias Branislav Kováč (42) se ostře pustil do těch, kteří mají na svědomí životy Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27). Jejich smrt veřejně označil za politicky objednanou vraždu.

Video  Češka, kterou chrání po vraždě Kuciaka: Den před smrtí mi řekl, že našel spojení na politiky.  - tv Joj
Video se připravuje ...

V neděli 4. března se odehrál na Hlavním náměstí v bratislavském Starém Městě Koncert pro Jána a Martinu. Na pódiu se setkali umělci, kteří bez nároku na honorář zahráli písně a tímto způsobem uctili památku popraveného novináře a jeho snoubenky. Na akci vystoupili umělci jako Billy Barman, Modré Hory, Para, Korben Dallas, Živé kvety, Bez Ladu a Skladu, Longital, David Koller či B-Complex.

O největší rozruch se ale postaral rapper Vec, který po svých odehraných sonzích dodal přídavek, ze kterého všem tuhla krev v žilách. Šlo o rozpracovanou píseň Krv na rukách. Četl ji z mobilu a zarapoval ji bez jakéhokoliv hudebního podkladu. Skladbu však nedávno zveřejnil na webu YouTube.com. Hned vyvolala mezi veřejností velký ohlas, protože text je kontroverzní a hudebník si nebere žádné servítky.

Tuto skladu věnuji Jánovi Kuciakovi a Martině Kušnírové, kteří byli zavražděni v únoru ve vlastním domě v obci Veľká Mača na Slovensku. Prosím Vás, odpusťte, že jsme vás nedokázali ochránit,“ řekl na konci písničky. Reakce fanoušků jsou čistě pozitivní. „Děkuji za tvůj jasný názor. Mládež potřebuje vzory a tady jeden máme. Par excellence,“ vzkázala na Facebooku rapperovi fanynka.

Video  Češka, kterou chrání po vraždě Kuciaka: Den před smrtí mi řekl, že našel spojení na politiky.  - tv Joj
Video se připravuje ...

kristinn ( 9. března 2018 01:21 )

deltae ( 8. března 2018 21:42 )

Deti maju radi silne temy, ale to, co sa na Slovensku deje nema s demokraciou nic podobne. Kiska je populisticky magor, ktory len chce vstupit do dejin Slovenska, ako niekto, kto tu vniesol same cnosti, postavil sa nad zakon, nad ustavu, nad sudnictvo. Uci deti, ze intriga vynasobena ulicou je pravda, ktora vitazi. Este zatial mame velmi uspesnu vladu, niekomu to velmi vadi. Staci zabit mladeho s emotivnym pribehom. Toto je navod, ktory polozi aj leva.

jahodove_ticho ( 8. března 2018 21:23 )

Ty si bezvýznamný mouIa. Nerozpoznáš rap od zpěvu tragéde??

jahodove_ticho ( 8. března 2018 21:20 )

Ty seš náhoda... Náhoda že Tě někdo potratil

flora ( 8. března 2018 20:52 )

Tak když slovenská mládež tleská názoru že jde o politickou vraždu ( a začíná to mít přesah až do Čech, jak tak koukám), je namístě se zeptat cui bono? Ficovi asi ne. Tady jsme měli kdysi myslím jakoby "mrtvého" studenta Šmída. Slováci tedy myšlenku dotáhli do konce ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání