Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prosil o pomoc policii, nedočkal se: Kuciakovi příbuzní tvrdí, že mohl Ján žít

Autor: dce - 
8. března 2018
12:53

Chodil kvůli vyhrůžkám za policií, ale ta ho jen ignorovala. Aspoň tak popisují situaci, které čelil Ján Kuciak před smrtí, příbuzní. Podle jednoho z nich mohl Ján žít, kdyby se strážci zákona více zajímali.

Ján Kuciak čelil vyhrůžkám poměrně nedávno - loni v září mladý novinář zveřejnil na svém Facebooku, že mu vyhrožoval podnikatel Marián Kočner tak, že „najde špínu“ na něj, na jeho rodiče a sourozence, vše zveřejní, zničí mu kariéru a Kuciak už nikdy nebude psát.

Kuciak se ho podle výpovědí známých nebál, přesto ale věc oznámil na policii. Ta si jeho případ údajně dlouho jen přehazovala mezi jednotlivými odděleními až nakonec rozhodli, že nešlo ani o přestupek, natož trestný čin.

"Janko chodil za policisty, vyhrožovali mu, hledal kolem sebe lidi, aby mu někdo pomohl. Nikoho tehdy nebylo a nyní se o něj každý zajímá?" ptal se podle serveru Pluska.sk jeden z Kuciakových příbuzných. Rodina je rozhořčená i z toho, jak se z vraždy mladého muže stává politická kauza.

"Policisté tam měli od Janka trestní oznámení, 44 dní si to přehazovali místo toho, aby jednali. Janko mohl žít, kdyby měl někoho, kdo by mu pomohl," dodává příbuzný.

Video  Češka, kterou chrání po vraždě Kuciaka: Den před smrtí mi řekl, že našel spojení na politiky  - tv Joj
Video se připravuje ...

Vše o smrti novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

Poslední článek Jána Kuciaka o propojení italské mafie a slovenské politiky najdete zde >>>

sores ( 8. března 2018 14:37 )

Bodejť by mu policajti pomohli, je to stejná banda jako politici, drží spolu. Za pravdu lidé umírají a pak že pravda a láska vítězí

pepen ( 8. března 2018 14:28 )

Pevně doufám,že to Slováci nenechají jen tak vyšumět do ztracena !!!Zavraždit dva mladé lidi-kvůli zlodějinám...to už je moc!!!!Je to hnusná,odporná doma.Již cca 30 let politici a spol ,kradou podvádí ,tunelují...jak na Slovensku tak v České republice a lidé mlčky přihlíží.Tuhle dobu nepochopím.Dříve lidé drželi pospolu a určitě by to nenechali bez povšimnutí....nechat si rozkrást a vytunelovat svoji zemi....a to ještě beztrestně!!!!!!!!

corsa ( 8. března 2018 14:04 )

No....policie je orgán státu... řídí ji vláda......a ta se vyšetřovat přece nenechá!

Monikay ( 8. března 2018 13:40 )

To mně nepřekvapuje, policie to řeší až když se stane ten avizovaný průšvih. Škoda že ty zodpovědné, kteří nereagovali, nejde nějak postihnout.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání