Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vrahovi žádnou kávu nevařili, tvrdí matka Kuciakovy snoubenky. Vysvětlila záhadu třetího hrnku

Autor: ljš - 
5. března 2018
05:01

Vraha si pustili do domu sami a dokonce mu uvařili kávu! Tak se zatím popisovaly okolnosti brutální popravy investigativního novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27). Matka zavražděné dívky to ale popírá.

Spekulace o vraždě nad kávou odstartovala informace, že policisté na místě činu našli tři hrnky. Domnívali se proto, že jeden mohl patřit vrahovi. V domě se totiž navíc nenašly žádné stopy po násilném vniknutí.

Zlatica Kušnírová, matka zavražděné Martiny, ale tvrdí, že záhada tří hrnků má jednoduché vysvětlení. Martina a Ján totiž podle ní přes den opravovali svůj domek a po nocích často pracovali - dívka na svém archeologickém výzkumu, její partner na svých článcích.

"Když ho přivezla domů, uvařili si kávu a ona předtím pila čaj. Tak to měli ve zvyku. Pravděpodobně ještě chtěli na něčem pracovat. Žádnou návštěvu neměli," vysvětlila pro server Pluska.sk. "To musela být chvíle, kdy jim tam někdo vniknul," dodala.

Sama je přesvědčená, že mladý pár nezemřel v rozmezí čtvrtka až neděle, jak tvrdí policie, ale už ve středu. Nepodařilo se jí totiž tehdy dceři ani Jánovi dovolat a je přesvědčená, že by za normálních okolností zavolali zpátky.

Snoubence zavraždil zatím neznámý pachatel, každého jednou smrtelnou ranou. Martina dostala kulku do hlavy, Ján do hrudníku. Na místě se také našly náboje. Spekuluje se o tom, že dvojici zabila mafie, které byl novinář kvůli jejímu napojení na slovenskou vládu na stopě.

Vše o smrti novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

Poslední článek Jána Kuciaka o propojení italské mafie a slovenské politky najdete zde >>>

Video  Rakev spustili do hrobu, rozezněly se zvony. Při emotivním loučení se zavražděným Kuciakem tekly slzy  - Jan Jedlička, David Malík
Video se připravuje ...
Video  Pohřeb Jána Kuciaka: Zlomilo nás to, dopadnutí viníka je důležité, říká jeho šéf  - Tomáš Koníček, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání