Až teď, v polovině února, Olga Menzelová znovu promluvila o tom, jak je na tom osudový muž jejího života právě teď. „On se skutečně snaží a velmi bojuje,“ prozradila v rozhovoru pro magazín DNES s tím, že sílu Jiřímu dodávají hlavně dcery, které ho drží a motivují.

Po nákaze zákeřným meningokokem se prý stav Jiřího Menzela pomalu lepší. „Už je ze všeho vyléčen, jen musí nabrat sílu,“ říká v rozhovoru, ve kterém také mluví o tom, kde a kdy mohl její manžel vlastně onemocnět. „Můžu se jen domnívat, že Jirka chytil meningokoka nejspíš z klimatizace někde v letadle, když v Košicích připravoval operu Falstaff,“ říká Menzelová, která dodává, že nejprve lékaři ordinovali Jiřímu silná antibiotika, jenže on dostal ještě zánět středouší, který mu museli operovat.

Olga, která má s Jiřím Menzelem tříletou dceru Evičku a společně se starají také o devítiletou Aničku, kterou má s režisérem Jaroslavem Brabcem, chodí za svým mužem do nemocnice každý den, někdy i dvakrát denně. A to je pochopitelně velmi náročné. „Snažím se návštěvy skloubit s péčí o dcery a svojí prací. Naštěstí mi hodně pomáhá moje maminka,“ uzavřela Menzelová.

VIDEO: Letošní Berlinale uctí Menzela cenou za mimořádný přínos. V den jeho narozenin filmem Tlumočník

Video
Video se připravuje ...

Berlinale uctí Menzela cenou za mimořádný přínos. V den jeho narozenin Bioscop

VŠE O ZDRAVOTNÍM STAVU REŽISÉRA JIŘÍHO MENZELA NAJDETE ZDE!

Fotogalerie
25 fotografií