Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Divočina na poště: V balíku posílali tygří mládě. Mexičtí policisté jej odhalili

Autor: mah - 
10. února 2018
17:30

Neobvyklá zásilka překvapila mexické úřady. V jednom z balíků, které dostala k odeslání pošta ve městě Tlaquepague v mexickém státě Jalisco, bylo zabalené dvouměsíční mládě bengálského tygra. Odhalili ho mexičtí policisté, kteří kontrolovali odesílané balíčky kvůli možnému kontrabandu. O události informoval server Daily Mail.

Kotě bengálského tygra bylo při nalezení dehydrované a pod vlivem sedativ, kromě toho ale bylo v pořádku. Policisté se psem vycvičeným na hledání kontrabandu ho našli během rutinní prohlídky balíků před jejich odesláním.

Vycvičený pes si všiml zvuků a pohybu, kotěte v jedné z plastových krabic na třídírně. Policisté následně rychle odhalili, že do krabice jsou vyvrtány otvory pro přívod vzduchu. Víko bylo celé zalepené páskou.

Poté, co policisté krabici otevřeli, je překvapil právě dvouměsíční bengálský tygr. Ten byl v krabici bez vody a jídla, pouze s podestýlkou z nastříhaných novin. Balík měl původně ze státu Jalisco na západě země cestovat do státu Queretaro v centrálním Mexiku.

Podle federální policie navíc nejde o první podobný úlovek. Dalšího bengálského tygra policisté našli v zásilkové společnosti ve městě Xoxocoltan ve státě Oaxaca dříve v tomto týdnu. Kromě tygrů navíc policisté našli i opuštěného jaguára, kterého někdo nechal zavřeného v kleci vedle cesty ve městě Chihuahua.

Bengálský tygr je na seznamu ohrožených druhů Mezinárodní unie pro zachování přírody. Patří k největším kočkovitým šelmám současnosti a za své národní zvíře ho považuje Indie a Bangladéš.

andorea ( 10. února 2018 17:56 )

Lidi jsou neskutečná hovada!

Zobrazit celou diskusi