Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Panika v Lounech? V obchodním centru běhal tygr přímo mezi regály!

Autor: aba - 
22. listopadu 2017
19:30

Nejdřív úlek, pak pobavení. Nejspíše tak se cítili zákazníci řetězce s potravinami v Lounech, když se mezi regály začal procházet tygr. Naštěstí byl na řetězu a doprovázela ho chovatelka z místní malé zoo, které je součástí.

Minizoo vznikla v Lounech spontánně a trochu náhodně. Všechno začalo před deseti lety, kdy si do areálu firmy Seko Aerospace pořídilo vedení párek pávů. K těm se později přidali další pávi a kromě nich tam dnes najdete třeba velblouda, zebru, klokana, poníka, tygra a mnoho dalších zvířat.

Areál původně nebyl otevřený široké veřejnosti, ale v Lounech a okolí nabíral na oblíbenosti a na exkurzi chodily děti z mateřských i základních škol. Pro velký zájem bylo rozhodnuto, že zoo bude zpřístupněna každou lichou středu pro každého, a pokud budou tygři dobře naladěni, chovatelka návštěvníkům povolí i osobní kontakt.

Kvůli spatření tygra ale minulý týden nemuseli jezdit obyvatelé Loun až do zoo. Na řetězu přišla tygřice s chovatelkou až do prodejny potravin, kde ji přirozeně nejvíce zaujal pult s masem a uzeninami. A byla okamžitě středem pozornosti a lidé se nemohli vynadívat. Byla středem pozornosti všech fotoaparátů a nakupujících a náramně si to užívala.

Video: Ruský cirkus pustil mezi lidi na pláži krotitele s tygrem.

Kraslice ( 28. listopadu 2017 19:26 )

Koukněte se na fotku pořádně a zjistíte, že jí pán dává maso Lidská chřipka u tygra? To asi nee A stres když tam v klidu leží asi taky nee. Se podívejte na stránky Seka, je tam fotek více.

Kraslice ( 28. listopadu 2017 19:22 )

Mě by zajímalo, jak jste přišla na to, že se neumí postarat o slepice? Jestli si myslíte, že tomu rozumíte více, tak tam přijďte a řekněte jí to, aby se něco přiučila. Není jedna z těch, co vás pošle s názorem někam. Já ji znám, a všechny zvířata se tam mají jako prase v žitě. Myslím si, že je spousta lidí chytrých jak rádio a hledají jen záminky jak někoho pomluvit, protože na takovou práci sami nemají. Někde si něco přečtou a sežrali kus světa.

jetuslunicko ( 25. listopadu 2017 23:25 )

Krásné zvíře, ovšem proč jí dělá ZOO zbytečný stres? Asi si neváží, že je tygr zdravý !! V době chřipkových onemocnění, v obchoďáku davové šílenství a ještě zvíře blbnou tím, že ho nechá vyskočit na pult s masem a nic zřejmě ani nedostalo !! Nevím, přijde mi to vůči tomu zvířeti nefér

obycejna ( 25. listopadu 2017 07:54 )

Paní ošetřovatelka ze Seka se neumí pořádně postarat o slepičky a některé názory co se týče krmení jsou také prazvláštní.....Takže, ano znám a ano je to kráva. Má úcta

Kraslice ( 23. listopadu 2017 21:58 )

Zatímco mezi lidmi jsou samí slušňáci. Člověk zůstává stále člověkem, a přeci se mezi lidmi najdou ti hodní a ti zlí. Tygr může zabít úplně stejně jako člověk. A myslím si, že člověk má na svědomí víc vražd než tygr. A nejenom proto, aby se najedl, jak to dělají divoká zvířata.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání