Cílem přístavby je podle mluvčího Prahy 6 Ondřeje Šrámka přirozené navázání na existující areál, ale zároveň i změna prostředí před koupalištěm. Budova vnitřních bazénů se bude skládat z šesti modulů, které celý prostor rozdělí na několik funkčních částí. Vznikne tu rekreační a dětský bazén, surfový bazén, plavecký bazén, restaurace a také bude rozšířeno parkoviště.

Celý areál spravuje radniční společnost SNEO. „My jsme s tím projektem v minulém i letošním roce průběžně seznamovali primátorku hlavního města, paní Adrianu Krnáčovou. Jí se ten projekt líbil a slíbila, že by finanční podporu byla ochotna předložit radě hlavního města,“ řekl předseda představenstva firmy SNEO Tomáš Jílek.

Hlavním »zákazníkem« na Petynce má být podle radnice rodina s dětmi. Sportovně rekreační charakter by měl být zachován. Výstavbou by v areálu vznikl kromě plaveckého 25metrového bazénu i saunový svět i se sály ke cvičení a dětský svět doplněný o atrakci velké rodinné skluzavky pro čtyři. Ve sportovní části bude umělá surfová vlna. Ta bude součástí multifunkčního bazénu, který bude v dopoledních hodinách sloužit pro výuku plavání mateřských škol.

Za 200 milionů a do dvou let

Od vydání stavebního povolení by mohl být bazén postavený do dvou let. Na konci roku 2020 by tu pak mohli projít první návštěvníci. Projekt připravuje Ateliér 11 z Hradce Králové, na podkladu autora návrhu Qarta architektura. „Zatím jsme nezaznamenali od dotčených orgánů státní správy žádnou indikaci nějakých závažných chyb, ale samozřejmě schvalování v pražských reáliích je specifické,“ dodal Jílek.

Praha 6 vybrala loni v prosinci vítězný vzhled koupaliště Petynka. Z devíti návrhů od studentů stavební fakulty měla největší úspěch přístavba se zvlněnou střechou, která kombinuje dřevo, kov a sklo. Celkem vyjde na 200 milionů korun.
Fotogalerie
22 fotografií