PROSTOR
Byt je částečně zrekonstruovaný. Moderní podobu nedávno získala chodba, koupelna a kuchyně. Zbývá upravit prostorný obývací pokoj, na který by měl navazovat jídelní kout. Zcela zásadní je přitom knihovna, která se má stát dominantou společenské místnosti.

PŘEDTÍM
Obývací pokoj s jídelním stolem, sedacím nábytkem, knihovnou a dětskou kuchyňkou působí nesourodě. Starší kostkovaná sedačka s křesílky a konferenčním stolkem dělí pokoj na půl. Knihovna je umístěna u kratší stěny pokoje a nedokáže pojmout všechny knihy. Část oblíbené literatury proto manželé skladují na zemi. Bílé stěny zdobí drobné dekorace a dva velkoformátové abstraktní obrazy. Osvětlení prostoru je nedostatečné.

Video
Video se připravuje ...

Bydlet jako… Minimalistický interiér s obří knihovnou! Česká televize

NYNÍ
Došlo k zásadní změně dispozice. Nová vzdušná knihovna zabírá celou delší stěnu pokoje, takže poskytuje dost prostoru na uložení knih. Díky bílé barvě na sebe zbytečně neupozorňuje. Sezení, které je kompletně v černé barvě, se přesunulo ke straně. Malá křesílka zůstala, ale dočkala se repasování. Desky jídelního a konferenčního stolu jsou v barvě pracovní kuchyňské desky, tedy v bambusu. Osvětlení pokoje zajišťují dva stylové lustry, jeden nad jídelním stolem a druhý nad posezením. Barevné ladění pokoje je čistě monochromatické.

Fotogalerie
10 fotografií

Seriál vzniká ve spolupráci České televize s časopisem Nové Proměny Bydlení. Druhý díl můžete vidět 10. listopadu od 18:25 na ČT.

Podrobnosti najdete také v časopise Nové Proměny Bydlení nebo na Facebooku pořadu Bydlet jako.

Nové Proměny Bydlení
Autor: NPB