Petra Alraune

Jako čarodějnice v nejnebezpečnějším věku bych samozřejmě nad sexuálním obtěžováním mohla mávnout rukou. Dokážu chlapa seřvat, profackovat, a kdyby bylo nejhůř, tak i proklít, takže pokud se mnou někdo laškuje, tak jen v intencích, které povolím. Jenže stejně tak, jako si šikanisté nevybírají k šikaně staré rváče, nedopadá sexuální obtěžování na ty, které (a kteří) jsou tvrdými soupeři, to by koneckonců ani nedávalo smysl. Jeho obětí jsou ti zranitelnější a rozhodně to není jen o fyzické síle.

Manipulace je jako kletba…  je jako síť, kterou manipulátor zkušeně splétá a nejsnáz se do ní chytí ti nezkušení… a často i ti slušní. Obviňovat někoho, že z pozvání na schůzku v ateliéru či studiu nevydedukoval, že jde o rande za účelem orálního sexu za úplatu, je minimálně hloupé, mnohem spíš ale sprosté. Společnost často soudí takové případy pod starým krvavým heslem „Běda poraženým“, a poražení jsou ti méně vlivní, méně známí a v neposlední řadě také podpoření horšími nebo žádnými právníky.



Začínající hvězdička potopí mocného a úspěšného producenta jen v případě, že za jejím půvabným zadkem stojí pořádný kapitál a mocný spojenec, a pokud ho nemá, raději to ani nezkouší, stejně jako hokynář, kterému místní mafiánský boss poškrábal auto. Prostě to spolknou…  ale na tom není nic hezkého.

Mimochodem, důvod, proč sexuální zneužívání většinou vyplave na povrch až po letech, je jednoduchý. Postižení prostě léty „zesílí“ natolik, že jsou schopni protivníkovi čelit. Oblíbený syžet hrdinských filmů nám ovšem, pokud jde o „makání a šukání“, připadá zřejmě ne tak blýskavé, jako kdyby se jednalo o prohraný souboj. Ve skutečnosti ale i oběti zneužívání musí zlomit mnohá kopí, než si dodají odvahy… a když pak začne mluvit jedna, spustí se lavina.

Ovšem zatímco sexuální zneužívání je prostě a jednoduše trestné, povykování na ulici trestné není a jeho škodlivost můžeme vnímat subjektivně. Někdo se zasměje, někdo si už příště tu sukni nevezme. Každopádně pokud vidíte, že někomu takové chování vadí, ohraďte se za něj. Chlapi budou za rytíře a ženské minimálně za kolegiální souputnice.

Ono rčení „Ženská není rybí měchýř, při píchání nepraskne,“ zní cool ve fantasy románu, ale do praxe ho uvede jen opravdové hovado. 

Ariana Argoni

Celý svět obletěla zpráva, že slavný hollywoodský producent Harvey Weinstein sexuálně obtěžoval mladé nadějné herečky. Já ho vždy měla za toho hodného pána, co pomohl ke vzniku kultovního Matrixu. A svět mužů a žen je vskutku Matrix. Kašírovaná realita versus tvrdá skutečnost. 

Muž je prostě lovec a od nástupu zemědělství si nárokuje mečem jak půdu, tak ženu. Ale západní svět se tváří, že už to vlastně neexistuje a že žena a muž jsou ve všem stejní. A pak to překvapení... spousta mužů plete dohromady svou kariéru a sex, svoji moc zaměňuje za jakési právo první noci. A ženy jim to v podstatě umožňují.

Je jen málo Amazonek, co odolá a obstojí v mužském světě. Na jedné straně se chce po ženě ženskost, ale pokud ji její nositelka projeví, hned si koleduje.
Je to prostě boj kdo s koho. Ale zaplať bůh, tedy vlastně bohyně, za pravidla Západního světa, kde je občasný hříšník potrestán.

Takže, ženy, buďme ženské, ale „prasákům“ se snadno nedávejme. Vytváříme si tak na sebe bič.

Fotogalerie
14 fotografií