Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vyšlechtěná prasata mají velké svaly a obří varlata. Ochránci ze supervepřů šílí

Autor: Mii - 
30. září 2017
06:30

Ohromná a svaly obalená prasata s abnormálně vyvinutým přirozením. Právě takové vepře chovají na farmě v Kambodži. Jejich vzhledu, díky kterému zvířata poskytují mnohem více masa než běžná prasata, majitelé farmy docílili genetickým inženýrstvím. O všech svých úspěších nadšeně referují na sociální síti. Organizace pro ochranu práv zvířat PETA celý podnik ale rázně odsoudila.

Farma se nachází v severozápadní části země, provincii Banteay Meanchey. Svoje podnikání založila jednak na produkci masa a jednak na prodeji spermatu výjimečných prasat, díky kterému si může svůj chov založit téměř každý.

Veškerý život na farmě je detailně zaznamenaný na Facebooku. Mezi příspěvky jsou i videa, na kterých extrémně svalnatá prasata bojují o jídlo. Některá mají tak oteklé přirození, že se nemohou normálně pohybovat.

Nepovedený experiment

Reakce uživatelů na internetu jsou převážně negativní. „To je groteskní! Očividně je takhle šlechtí. Jak to, že neexistuje zákon, který by něco podobného zakázal?“ pokládá otázkou jeden z lidí. Jiný píše: „Šíleně nechutné.“ Další člověk prasata přirovnal k noční můře.

Podobně negativní je i reakce PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), největší světové organizace bojující za práva zvířat. Skupina propaguje vegetariánský způsob života, zákaz chovu zvířat pro kožešiny, odmítá jejich týrání a využívání v zábavním průmyslu. O supersvalnatých prasatech napsala, že jsou zosobněním všeho toho, co je špatného na konzumaci slaniny.

„Prasata podobající se superhrdinovi Hulkovi by měla být předmětem nočních můr, ne jídelních talířů. Takto narozená geneticky modifikovaná prasata trpí závažnými zdravotními problémy,“ uvedla PETA v prohlášení.

Podle organizace vyvinuli tento druh prasat jihokorejští a čínští vědci v roce 2015. První skupina čítala 32 selat s dvojnásobně zvětšenou svalovou hmotou. Tehdejší zprávy uváděly, že jen jedno se dalo označit za zdravé.

VIDEO: V Praze na Černém Mostě mají problém s útoky divočáků:

pupak ( 31. října 2017 23:11 )

Vypadá to dost dobře. Na jednom tomhle praseti roste masa, jak na dvou obyčejných.

ivoadler ( 30. září 2017 12:46 )

Někteří kulturisti se od nadměrně osvalených prasat moc neliší.

vosavopruz ( 30. září 2017 12:44 )

jsem si vzpomněl na Beebopa z Ninja želv,taky zmutované prase

verka1 ( 30. září 2017 12:26 )

maso prodávají v prodejnách a lidí jsou z toho nemocní :/ kontroly dělají asi ho.vno.

panamira ( 30. září 2017 11:19 )

Zobrazit celou diskusi