Nagy podle obžaloby dva chlapce a šestiletou dívku zneužil loni od července do září v třineckém lesoparku. Holčičku pak škrtil tak mocně, že dítě upadlo do bezvědomí! Nagy zneužití dětí přiznal, odmítl však, že by chtěl vraždit. Trest ostravského krajského soudu považoval za nepřiměřeně přísný a odvolal se. To však vrchní soud v Olomouci smetl ze stolu.

Nebezpečný deviant vylákal pod různými záminkami v třineckém lesoparku do odlehlých míst nejprve dva chlapce. Tam je svlékl a osahával, chlapci se po nějaké době vysmekli a z místa utekli.

Holčička se bránila klacíkem

V září pak potkal v lesoparku šestiletou dívku, která tam byla na vycházce se školní družinou. Pod záminkou ji odvedl pryč, svlékl ji do naha. Dívenka však začala křičet o pomoc a bránila se klacíkem. To Nagyho rozzuřilo, vrhl se na ni a začal ji škrtit tričkem, až dítě upadlo do bezvědomí.

Z místa poté odešel, nahou plačící školačku našla náhodná kolemjdoucí. Policisté muže dopadli záhy, pomohla i výpověď ženy, která dítě našla a pachatele viděla. Při vyšetřování vyšlo najevo, že útoků na děti má Nagy na svědomí více.

Za zneužívání už pykal

Kromě výjimečného trestu se musí Nagy, který trpí pedofilií, navíc podrobit ústavní sexuální léčbě. Rodině napadené dívky musí zaplatit jako odškodné 300 000 korun.

Nagy byl již v roce 1999 za podobný zločin odsouzen, dostal dva roky za pohlavní zneužívání. Uloženo mu bylo tehdy i ústavní ochranné léčení, které bylo následně změněno na léčení ambulantní.

Fotogalerie
8 fotografií