Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Španělský král Filip VI. navštívil zraněné po masakru v Barceloně

Autor: jer, ČTK - 
19. srpna 2017
17:57

Král Filip VI. s královnou Letizií navštívili oběti barcelonského útoku v nemocnici Mar de Barcelona. Pár pozdravil zaměstnance nemocnice a setkal se i se zraněnými. Už včera uctili král Filip VI. a španělský premiér památku obětí útoku minutou ticha v Placa Catalunya. Informovala o tom lokální média.

Královský pár přišel povzbudit oběti útoku, při kterém terorista v Barceloně najel dodávkou do lidí. Král i královna si potřásli rukama s doktory a sestrami z nemocnice Mar de Barcelona. Hovořili také s některými ze 130 zraněných.

Král Filip VI. spolu se španělským premiérem Mariano Rajoyem už včera drželi minutu ticha na Placa Catalunya, nedaleko místa útoku.

Řidič dodávky je stále na svobodě

Při čtvrtečním teroristickém útoku zemřelo nejméně 14 lidí, dalších přibližně 130 bylo zraněno. Útočník večer vjel dodávkou na turistickou promenádu a začal přejíždět chodce. K útoku se přihlásila organizace Islámský stát.

V Katalánsku panuje nejistota, zda se podařilo dopadnout pachatele atentátu na barcelonské třídě La Rambla. Podle španělského tisku se totiž policie domnívá, že byl řidičem dodávky 22letý Younes Abouyaaqoub, po kterém nyní pátrá. Dříve označila za řidiče 17letého Moussu Oukabira.

Španělská vláda oznámila, že zachová stupeň ohrožení terorismem na čtvrtém, druhém nejvyšším stupni, zvýší ale bezpečnostní opatření, především v místech navštěvovaných turisty. Ministr vnitra také uvedl, že teroristická buňka stojící za útoky je zneškodněná. To ovšem popřela katalánská policie i regionální ministr vnitra.

Video  Drastické záběry z Barcelony: Na zemi leží zranění i mrtví lidé  - https://twitter.com/LauraLoomer/status/898214133581172738
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi