Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češi na místě teroru v Barceloně: Natlačili nás do obchodu, lidé plakali

Autor: bud - 
17. srpna 2017
21:15

Barcelona je městem, kam míří i řada českých turistů. Několik Čechů se nacházelo i nedaleko místa teroristického útoku, při kterém dodávka najela do lidí. Útočníci zabili 13 lidí a 50 dalších zranili. „Seběhlo se to velmi rychle. Silný náraz, křik lidí, okamžitě velký zmatek,“ popsala turistika Eva dění webu Seznam Zprávy.  

Eva a Petr Procházkovi právě ve čtvrtek odjeli na výlet a v Barceloně měli strávit několik dnů. V době útoku byli zrovna na třídě Las Ramblas a krveprolití se odehrálo jen asi 30 metrů od nich.

„Seběhlo se to velmi rychle. Silný náraz, křik lidí, okamžitě velký zmatek. Během chvilky nás natlačili do blízkého obchodu, tam jsme museli zůstat asi hodinu,“ řekla Seznam Zprávám Procházková s tím, že hodně lidí plakalo.

Video  Teror v Barceloně: Na zemi leží zranění i mrtví lidé  - https://twitter.com/LauraLoomer/status/898214133581172738
Video se připravuje ...

„Lidé leželi všude kolem“

Svědectví přinesla také Eva Zařecká. „Viděla jsem utíkat lidi na všechny strany, slyšela jsem několik výstřelů,“ řekla České televizi. „Zraněno bylo hodně lidí, leželi tady všude okolo, obchody byly zavřené, lidi byli v budovách. Policisté tady pobíhají a ptají se nás, jestli to tady máme zavřené,“ dodala.

Velmi blízko útoku byla i Češka Eva Bendová, která v Barceloně žije. „Lidé utíkali do bočních uliček všude. My jsme byli, já nevím, 200 až 250 metrů v boční uličce od Las Ramblas. Slyšeli jsme houkačky, policii. Lidé utíkali v panice, děti popadli prostě do náručí,“ popsala Eva televizi Prima.

Vše o útoku v Barceloně čtěte ZDE >>>

Podívejte se, jak to vypadalo na místě krátce po teroru

hejhej ( 18. srpna 2017 21:27 )

Jak dlouho ještě budou přihlížet hov.ada politici v EU na vraždy nevinných lidí ? Přitáhli muslimské zrůdy, v klidu nechají vraždit své lidi a potom žvaní, jak jim je to líto, zapálí svíčky a dávají pokyn k přijetí dalších vrahů. Krev na rukou mají bruselští i ostatní politici, neziskovky, Pánek, Rozumek, Horáček, Drahoš a všichni, kteří jsou pro přijímaní muslimů do Evropy.

pupi ( 18. srpna 2017 07:38 )

O co jde ??? Politici se chytnou za ruce a prohlásí : Zvýšíme boj proti terorismu , nenecháme si vzít naše hodnoty , nenecháme se zastrašit , vyvěsí vlajku , prohlásí že to byli pomatenci atd. a příjmou další migranty protože jim to nadiktuje EU. Nevěřil bych že bych to někdy napsal ale za komunistů byla větší demokracie než dnes,to že můžu vycestovat je mě akorát na prd když je Evropa zasraná od samých , profesorů , doktorů a atomových vědců kteří přišli omladit a svou prací obohatit Evropu . EU ??? Vedoucí úlohu má pouze Německo které se zase roztahuje a Francie která ji připrduje a podporuje TEČKA

oshona ( 17. srpna 2017 22:49 )

luboze, máš pravdu - bohožel

oshona ( 17. srpna 2017 22:46 )

Když si vzpomenu, že jsem v tomto krásném městě, na tomto místě, zhruba před rokem v tuto dobu popíjela vínko... je mi na zvracení ze všech evropských politických "elit",který toto dopustily. Doufám, že se za to jednou budou smažit u soudu v Haagu, nebo alespoň v pekle. Ostuda a totální selhání bšech evropských politiků, v čele se syslicí Merkel

luboze ( 17. srpna 2017 22:16 )

 Toto bude bežné a možno rutina záležitosť pre Europu.Junckee alkoholik a diktátorka Angela,budubtrepatvtie prázdne reči o ľútosti dennodenne prijímať Tisíce kozomrdov z afriky. Europa budovala schenghen nato,aby sem potom presťahovala afriky,syriu,lybiu,afganistan,irak,všetku tu hnusnu zaostalu primitívnu háveď.Západ iba dokazuje, aký holokaust pácha na Europanoch,dokedy toto bude trvat?3Ludia rozhodujú o smutnom končí Europy...pripadá mi to ako jeden hlúpy neuveriteľný sen,ako v dobe ako tak pokojnej,vyspelej sa inteligencia zastavila a vraciame sa storočiami do zadu.

Zobrazit celou diskusi