První oporu jí poskytl Adam Pavlík (42), syn jejího muže a zpěvačky Věry Špinarové (†65). Ten svou »macechu« podporuje v těžkých chvílích nejvíc a oplácí jí, jak ho ona podržela, když před pěti měsíci nečekaně zemřela jeho matka. Tehdy ještě netušili, že o 159 dnů později bude úplný sirotek…

Zpěvaččiným druhým opěrným bodem je hudebníkova dcera Yvonne (58). Tu měl Pavlík z prvního manželství se Zuzanou. Byla to právě ona, kdo Heidi doprovázel i na hřbitov v pražské Uhříněvsi, kde vdova zřejmě chystá uložit ostatky zesnulého hudebníka. Pohřeb proběhne už v pátek. Truchlící Heidi chce mít v nejtěžším životním období u sebe jen rodinu, nikoho jiného si k sobě nepustí. „Nezlobte, chci truchlit sama,“ řekla Blesku Heidi.

Zpěvačka se možnosti mít vlastní děti vzdala dobrovolně, bylo to pro ni rozhodně nejtěžší rozhodnutí za celých 35 let strávených s Ivem. Jejich vztah sice prošel nejrůznějšími zkouškami, ale tohle pro ni jako pro ženu bylo zásadní. Když jí bylo pětadvacet, zvolila na manželovo doporučení kariéru místo mateřství.

„Věděla jsem, že jdu do vztahu se starším mužem, který už děti má a hned ze začátku naznačil, že se soustředíme na kariéru a počkáme, jak se to vyvrbí,“ řekla Heidi před časem Blesk tv MAGAZÍNU. „Vybrala jsem si zpívání,“ svěřila se zpěvačka, která pojala Pavlíkovy děti za »své«.

Není v životě těžší volba, ale Heidi ji udělala. Rozhodla se, že život prožije bezdětná. „Za svůj život jsem si vyslechla hodně odsudků. Lidi mi vyčítali, že jsem sobecká, že jsem neměla děti, ale já žila plnohodnotný život. A nezamlčuju nic, ani to, že jsem v pětadvaceti podstoupila interrupci,“ říkala v jednom z dřívějších rozhovorů.

„Nikdy jsem toho nelitovala, necítím se ochuzená.“ Navíc to byl právě Ivo, kdo ji v tom směru podporoval. „Volba byla jasná. Buď bude Heidi zpívat, nebo bude mít děti. Už jsem si to zažil a byl jsem poučený. Řekl jsem jí, že jakmile bude mít hned dítě, má po kariéře. To je pět let v trapu. Zbrzdí to každou zpěvačku,“ vysvětloval kdysi Pavlík své pohnutky.

„Víte, dneska je to asi trochu jiný. V osmdesátých letech sice byly školky a jesle, ale abych mohla dělat svou práci, potřebovala bych hlídání hlavně večer. Agentury s chůvami tehdy nebyly, babičky jsme neměli a s Ivošem jsem počítat nemohla – ten pracoval se mnou. Proto jsem si na dítě netroufla.“

VIDEO: Poslední rozhovor Heidi Janků před smrtí manžela Ivo Pavlíka (†84): Nechutenství a smutné pohledy…

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozhovor Heidi Janků před smrtí manžela Ivo Pavlíka (†84): Nechutenství a smutné pohledy… David Turek, Jan Jedlička


Fotogalerie
34 fotografií