Zvuky vrtaček a kladiv na pražském hlavním nádraží brzy skončí. „Oprava zastřešení je v závěrečné fázi, nyní dokončují pouze práce nad prvním nástupištěm na přístřešku k Fantově budově,“ prozradil Blesk.cz stavbyvedoucí firmy Metrostav Jan Krajdl.

Nyní už opět můžeme vidět na nádraží nad hlavami nebe. Dříve bylo sklo totiž znečištěné od parních lokomotiv. Střecha by měla být kompletně hotová do konce listopadu. Více než stoletá střecha za celou svou existenci prochází první opravou.

Ta začala už počátkem roku 2015. „Rekonstrukce byla nutná z důvodu korozního poškození nosných prvků a nezbytnosti výměny zasklení, které již bylo za hranou životnosti,“ řekl stavbyvedoucí.

Co se rekonstruovalo

Vyměněno bylo kompletní plechové zastřešení zkruženými plechy, veškeré skleněné prvky střech, opraveny a repasovány nosné prvky konstrukce, lávky, rámy zasklení, zábradlí. A provedena protikorozní ochrana konstrukcí.

VIDEO: Na hlavním nádraží v pondělí otevřeli druhé infocentrum dopravního podniku. Podívejte se na rozhovor s náměstkem primátorky Petrem Dolínkem:

Podívejte se na fotky z oprav hlavního nádraží:

Fotogalerie
19 fotografií