Za drtivou většinou stylingů hereček, zdobících supermodelek, pozvaných hostů z high society stojí šedé eminence jménem stylisté. V případě karlovarského festivalu se na image person showbyznysu podílí i profíci z Elle lounge sídlícího naproti hotelu Pupp. A někdy se stane, že jeden model se na společenské kolbiště vynese na dvou personách, ale nikdy se nejedná o trapas divy první kategorie, kde se outfity hlídají.

Valentino nebo Westwood?

Cartier či Tiffany? K takové otázce letošní slavnostní zahájení festivalu přímo provokuje, neboť ostře sledované, svým stylem inspirativní dámy oblékly modely od italské, na půdě haute couture si léta držící prestiž značky Valentino (Anna Geislerová, Daniela Peštová, Jana Plodková) anebo kreace od legendy punku Vivienne Westwood (Zuzana Stivínová, Karolína Kurková, Klára Issová). Na poli klenotů se pak prosazovaly šperky zn. Cartier (Geislerová, Stivínová) či Tiffany (Kurková, Plodková). Tuto invazi pak ředila Klára Issová, jež se se svým přítelem vyšperkovala skvosty od ALO Diamond, zatímco její sestřenice Martha sáhla po INBAR Diamond Center.

 K diskuzi je, zda se o takovou frekvenci stejných značek postarali stylisté. Nebo nedostatek kreací z showroomů na trhu. To, co k diskuzi není, je fakt, že supermodelka Kurková a herečka Stivínová vynesly v podstatě stejné róby ze stejné kolekce.

P.S.

Všechny dámy jízdu první ligy víceméně daly. A vítězkou se v tomto kole stala Daniela Peštová.

Anna Geislerová: Důstojná sofistikovanost

Černá, ke krku zavřená róba s dlouhými rukávy z materiálu charakteru vlněného žoržetu. Úzký a hluboký průstřih uprostřed ňader odhalující pásek bílé pokožky. Žlutavý a bleděmodrý akcent v rozparku sukně sahajícím do pasu. Princess střih vykreslující siluetu. Cartier v uších a skvělá kabelka. Je to stylisticky bezchybné, ale spíše pro zralé divy mající co schovávat.

Známka: 1  
Anna Geislerová ve Varech
Autor: archiv Blesku

Klára Issová: Hodno panny

Křehká herečka s uhrančivě smutnýma očima k inventáři div MFF Karlovy Vary náleží a nikdy se volbou toalety vkusu ani etiketě nezpronevěří. Šifonová, velmi cudná toaleta od Vivienne Westwood, podtrhuje její image bezbranné, ale zároveň provokuje k otázce, zda se v těch metrech šifonu netopí. I ona dokáže na red carpet vynést působivější modely.

Známka: 1
Klára Issová ve Varech
Autor: archiv Blesku

Karolina Kurková: Nuda v barvě rumělky

Třiatřicetiletá supermodelka a příležitostná herečka při příjezdu do Varů v kreaci Fendi maximálně zaujala. Pár hodin poté se to na slavnostním zahájení nestalo. V rumělkové, s rudým tepichem splývající toaletě, která opět byla ze showroomu Vivienne Westwood, nezaujala. Kolier od Tiffanyho je skvělý, ale jinak, jak se říká, nic proti ničemu.

Známka: 2
Karolina Kurková ve Varech
Autor: archiv Blesku

Daniela Peštová: Cudná erotika

Supermodelka devadesátých let vypadala úchvatně. Jemně vzorované šaty s romantickým límečkem a v ramenní kouli nařasenými rukávy k lokti skvěle pracují s transparentem, barvami, jemným vzorem, momentem detailu. A plné kotníkové střevíce do špičky je jedinečně doprovázejí.

Známka: 1 
Daniela Peštová ve Varech
Autor: archiv Blesku

Zuzana Stivínová: Ctěná klasika

Ani letos se tato ceněná herečka nezpronevěřila lady stylu nesoucím se v brázdě femme fatale. Toaleta v její oblíbené vínové barvě z kolekce Vivienne Westwood rafinovaně pracuje s aranžmá látky a sexy siluetou ženské postavy. Náhrdelník z klenotnického domu Cartier dobře vyplňuje dekolt. Střevíčky jsou správně subtilní, jen vlasům měla být věnovaná větší pozornost.

Známka: 2
Zuzana Stivínová ve Varech
Autor: archiv Blesku

Jana Plodková: Cukrová vata

Pudrově růžová, ke krku uzavřená toaleta, kde se efekt kaskády kamínky v lemu zdobených volánů problematicky pere o pozornost s neméně působivým plizé. Romantika typu subtilní herečky konvenuje, ale měla by mít sofistikovanější podobu. Od ní bych ji očekávala rozhodně.

Známka: 2
Jana Plodková ve Varech
Autor: archiv Blesku

Martha Issová: V normě

Jediná z diamantové party neoblékla zmiňované značky, ale řízu s vlečkou s asymetrickým dekoltem, jejíž třásně evokují vzpomínky na rajčím peřím poseté róby z dob Velkého Gatsbyho. Glamour pel toalety z dílny dvorních návrhářek zn. CHATTY umocňují dekorativní a zcela nepřehlédnutelné náušnice od INBAR Diamond Center, ale kabelka měla být decentnější, jemnější.

Známka: 2
Martha Issová ve Varech
Autor: archiv Blesku

VŠE O MFF Karlovy Vary 2017 ČTĚTE ZDE

Fotogalerie
8 fotografií