Každý rok je to ve filmových Varech víceméně stejné. Scéna se nemění. Od sobotního rána mi pípají esemesky, zda jsem na místě, kdy budu mít módní policii na rudém sofa, kdy zajdeme na obídek, kafe, dvojku bílého…

„Přijedu až ve středu, zůstanu do soboty do rána. Večer mě čeká komentář k závěrečnému ceremoniálu doma u laptopu. S nevybaleným kufrem za zády,“ odpovídám s překlepy.

„Je to tady strašný, samý burani, nevím, kam zmizeli ty kvalitní a vzdělaný lidi, ale v KV nejsou,“ píše mi letitý životní přítel, sociolog, nyní činný jako poslanec. Jeho emotivní sdělení nechám bez repliky. Mohla bych obecně pravit, že záleží na lidech, s nimiž se sešel, seskupení hvězd a chemii těla. Znáte ty společenské, rádoby odlehčené repliky…

Fotogalerie: Mejdan po zahájení festivalu: Rozjuchané…
98 fotografií

Anebo konkrétně podotknout, ať ve Sněmovně prosadí funkci poslanci placeného stylisty, aby nedocházelo k takovým výpadkům módní kultivovanosti, jako tomu bylo na zahájení u ministryně Šlechtové.

A propos, když už jsme u módy, ode mne očekávaného hodnocení outfitů, troufám si tvrdit, že první den festivalu, to znamená v pátek, byly za mne jedničkami karlovarské fashion arény Karolina Kurková v příjezdovém modelu od Fendi a večer v kreaci od Valentina oděná Daniela Peštová. Emoce pak u mě vzbudil snímek bývalé první dámy Česka Livie Klausové.

VIDEO: Daniela Peštová o charitě a festivalových hvězdách

Vše o MFF Karlovy Vary 2017 čtěte ZDE >>>

Fotogalerie
84 fotografií