Po sprše u kafe surfování zprávami, reportem z Varů, které se na týden staly arénou dění, místem ĺidem tolik milované společenské show. V telefonu čtu esemesky, že herečka Celine Sallette, jež měla doprovodit uvedení francouzského soutěžního filmu Korporace, bohužel na MFF KV nepřijede.

Zato herec Simon Al-Bazoon, hlavní představitel snímku Druhá strana naděje, by měl kolem jedné po polední dorazit před hotel Pupp. Pár známých volá, píše, kde mě na festivalu najde. Přijedu až ve středu, odpovídám další den stále dokola. S kolika z nich se stihnu vůbec vidět? Většinou asi v časovém presu… Proč je vše tak hektické? Nikam se mi nechce, stačí být voyeurem v první mediální brázdě, říkám si v duchu pro sebe.

Fotogalerie: Festival ve Varech 2017: Příjezdy hvězd a…
202 fotografií

„Propálila jsem si na openingu šaty. Musím rozbít prasátko,“ píše mi přítelkyně. Byla to velká, prestižní oděvní návrhářkou vypůjčená toaleta. Viděla jsem ji. Tomu říkám malá tragédie. Zkrátka pech. Kolik zapůjčených rób popraská na galavečerech ve švech, kolik luxusních látek sežehne oharek cigarety, kolik vleček se přišlápne? Na chvíli poskytnutých démantů zapadne? Probírám se fotkami z různých akcí, jejich stahování trvá věčnost a na mě v zamračeném odpoledni padá chandra z jakési povrchnosti, marnosti, nutnosti dostát kýžené iluze, své místo si na slunci vybojovat…

Vím, že přejde, a už při ní na dobročinnou Moët party konstatuji, že Daniela Peštová, která jí spolu s Barťákem dělá tvář, jede na poli módy první ligu. Skvělá je i její mladší kolegyně Kurková a nesmírný půvab jinakosti mají i viktoriánsky cudné stylingy Anny Geislerové… Jediné, co bych si nyní dala, je nějaký dobrý biják z festivalové nabídky. No jo, ach jo.

Vše o MFF Karlovy Vary 2017 čtěte ZDE >>>

Daniela Peštová o charitě a festivalových hvězdách:

Karolína Kurková mluví o známých na festivalu:

Video
Video se připravuje ...

Karolína Kurková mluví o známých na festivalu. Blesk TV

Všechny komentáře naleznete: ZDE!

Fotogalerie
46 fotografií