Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Pražané, vyrazte k vodě. 5 tipů na koupání v přírodě

/
  • Biotop Radotín
    7. července 2017 ● 07:00

    Léto začalo a to je ideální čas vyrazit k vodě. V Praze existuje spousta bazénů, ale i přírodních koupališť. Přinášíme vám pět tipů na koupání bez čichání chlorované vody. Zajet můžete na Hostivař, do Počernic nebo třeba do Motola.

  • 1.

    Počernický rybník

    Největším rybníkem a také jedním z nejoblíbenějších je ten Počernický. Objevíte ho v Praze 9. Toto přírodní koupaliště disponuje travnatými plážemi. Blíže k přístupové cestě se koupají lidé v plavkách, na zadní části spíše nudisté. Po rekonstrukci v letech 2004–2006 je rybník v dobrém stavu, a dostal dokonce i nový ostrov.
    Počernický rybník
    Autor: Instagram

  • 2.

    Hostivařská přehrada

    Pokud preferujete romantiku, je pro vás Hostivařská přehrada tím pravým
    . Největší vodní plocha ve tvaru hada se totiž nachází uprostřed Hostivařského lesoparku kousek od centra Prahy. Lokalita je oblíbená i pro neřidiče, dá se sem dojet metrem.

     

    Relaxovat můžete na plážích travnatých či písčitých. Součástí přehrady je i servis v podobě občerstvení, převlékáren a toalet. Přijdou si zde na své také milovníci sportů, v areálu se totiž nachází několik sportovišť. Novinkou je i vodní atrakce Water ball. Vstupné za dospělého činí 80 korun, za dítě 50.

    Hostivařská přehrada
    Autor: ČTK

  • 3.

    Koupání v Motole

    V Motole objevíte přírodní vodní nádrž s vybavením. Najdete zde toalety, sprchy se šatnami, skluzavku, pískoviště pro děti a také stánek s občerstvením.

     

    Toto koupaliště doporučujeme pro rodiny s dětmi, jelikož je zde největší hloubka maximálně tři metry. Pokud vlastníte chlupatého mazlíčka, budete ho muset nechat doma, platí zde totiž zákaz vstupu psů. Za vstup pro dospělého dáte 60 korun, za ratolest 40 Kč.

    Motolské koupaliště
    Autor: Martina Neckářová

  • 4.

    Džbán v Divoké Šárce

    Koupaliště nabízí jedinečné prostory v malebném Šáreckém údolí. Jde o druhé největší přírodní koupaliště v Praze. Pokud se rozhodnete Džbán navštívit, připravte si 60 korun. Nepříjemným faktem je podle návštěvníků často hrubé a neslušné chování zaměstnanců u vstupu. Nachází se zde i nudapláž.
    Džbán na Šárce
    Autor: ČTK

  • 5.

    Biotop Radotín

    Ojedinělým koupalištěm v Radotíně je místní biotop. Koupaliště tvoří umělá vodní nádrž s přírodním vzhledem, která se čistí biologicky, tudíž bez chemie, pouze pomocí rostlin a ekosystémů ve filtračních lagunách.

     

    Koupání je proto vhodné nejen pro rodiny s malými dětmi, ale i pro alergiky. Jelikož rostliny nejsou stroje, tak se občas stane, že v přeplněném biotopu nestíhají tak rychle filtrovat. Musíte proto třeba chvíli počkat, než někdo koupaliště opustí. Za koupání bez chloru zaplatíte vstup 100 korun.

    Biotop Radotín
    Autor: ČTK

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy