Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Žena (22) šla k zubaři se zánětem: Po vyšetřeních přišla o oko! Objevili jí rakovinu

Ceri s rakovinou statečně bojuje, nemoc jí ale vzala oko.
Ceri s rakovinou statečně bojuje, nemoc jí ale vzala oko.  (Autor: GoFundMe)
Autor: aba - 
19. června 2017
11:00

Ceri Jones (22) z Walesu se na horním patře úst udělala boule. Mladá manažerka restaurace si myslela, že se jedná jen o zánět a šla k zubaři. Jenže místo zánětu jí diagnostikovali vzácnou formu rakoviny.

„Když jsem přišla k zubaři, udělali mi rentgen, ale nic na něm nenašli, tak mě poslali do nemocnice na biopsii,“ popisuje Ceri to, jak se o své nemoci dozvěděla. Výsledky biopsie odhalily nádor, typ rakoviny která zasahuje slinné žlázy na hlavě a krku.

Ve chvíli, kdy lékaři rakovinu objevili, už ale byla dost rozšířená, a tak Ceri strávila na operačním sále neskutečných 36 hodin, během kterých doktoři operovali celý její obličej. Kvůli nádoru jí museli vzít levé oko a kosti na levé straně tváře vyměnit za titanové. Na nich pak znovu vymodelovali dívčinu tvář pomocí svalů a kůže, které vzali z jejího pravého stehna, a tkáň přišili k tváři.

„Tohle všechno jim trvalo dva týdny. Celou dobu jsem byla v umělém spánku,“ říká Ceri o nejhorších chvílích jejího života. Lékaři ale odvedli dobrou práci a dívka se může znovu usmívat. Ve svojí léčbě ale musí i nadále pokračovat, protože ještě nemá vyhráno.

Ceri s rakovinou statečně bojuje, nemoc jí ale vzala oko. Ceri s rakovinou statečně bojuje, nemoc jí ale vzala oko. | Facebook

Nádor jí při operaci odstranili, ale ještě musí na speciální protonovou léčbu na Floridu do Ameriky, která by měla zaručit zničení všech rakovinotvorných buňek v jejím těle. „Konečně vidíme světlo na konci tunelu,“ říká maminka Ceri a modlí se za dceřino uzdravení. 

Onkoložka radí s rakovinou:

Video  Onkoložka Petra Tesařová: Nejdůležitější je rychle se vzpamatovat  - Marie Šilhová/BPŽ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi