Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Amerika trestá Rusko za vměšování do prezidentských voleb, zavádí nové sankce

Autor: ČTK - 
13. června 2017
06:37

Američtí senátoři dospěli v pondělí k dohodě o zákonu, který zavede nové sankce proti Rusku. Napsala to agentura Reuters. Součástí zákona bude ustanovení, které zabrání Bílému domu zmírnit, odložit nebo zrušit sankce bez souhlasu Kongresu.

Zákon má potrestat Moskvu za údajné vměšování do loňských prezidentských voleb USA, za násilný zábor Krymu a za podporu syrské vládě. Hlasovat se má už tento týden, protiruské sankce mají být schváleny jako dodatek zákona o sankcích proti Íránu.

Zákon legislativně potvrdí sankce proti Moskvě, které byly v minulosti vyhlášeny pouhým exekutivním příkazem prezidenta. Zavede ale i sankce nové v oblastech těžby, zpracování kovů a námořní a železniční dopravy.

Vykloubit rameno a úsměv: Trumpovo potřásání rukou je životu nebezpečné

Video Vykloubit rameno a úsměv: Trumpovo potřásání rukou je životu nebezpečné - redakce Blesk
Video se připravuje ...

Návrh podporují demokraté i republikáni a o jeho schválení není pochyb, uvádí Reuters. Musí ho ještě potvrdit Sněmovna reprezentantů a podepsat prezident Donald Trump. Kdyby to neudělal, poslanci předpokládají kongresovou podporu dostatečnou k tomu, aby veto přehlasovali.

Zákon o sankcích rovněž zmocňuje úřady k „robustní pomoci“ při upevňování demokratických institucí a v boji proti šíření dezinformací v evropských zemích, které mohou být terčem „ruské agrese“.

laskar ( 13. června 2017 15:07 )

máš to trošku pomotané, vojnoví zločinci sú z USA ktorí sa miešajú do všetkého po celom svete, humanitárne bombardujú štáty vzdialené tisícky kilometrov od ich hraníc v mene americkej demokracie, prepadávajú cudzie krajiny na základe lži a správajú sa ako by im patril celý svet a mali by ich hnať odvšadial kam vkročila ich agresívne, zločinecké a dobyvateľské vojská. Ten AMERICKÝ fašizmus je plný zla, drog, nezamestnanosti, chudoby, vojen, podpory terorizmu a diktátorov, diktatúry a vrážd!!!!!!!

jarda304 ( 13. června 2017 14:20 )

zjevně nemáš tolik inteligence, abys rozlišil komunisty a Rusy. Kdybys byl trochu vzdělán, tak bys věděl, že komunismus pochází z Německa a Francie do Ruska byl Lenin poslan Němci a za německé peníze rozvracel Rusko a dělal revoluci. A že naprostá většina bolševiků Rusy nebyla - kým byli si najdi za domácí úkol, taky si najdi, kdo vymyslel a řídil Gulagy - Rusové to nebyli. A taky konkrétně napiš, kam se Rusové roztahují ?

jarda304 ( 13. června 2017 14:16 )

tahle sorošova parta trestá leda tak samotné USA. Sorošovci demokratické volby nikde na světě neuznávají, pokud jim výsledek nevyhovuje. Jsou neobolševici či fašouni či snad užiteční idioti úplně vzoroví.

provokaterka ( 13. června 2017 09:25 )

Kdy budou sankce proti USA za vměšování do celého světa?

marais ( 13. června 2017 08:19 )

Kde je to vytváření dobrých vztahů mezi národy?????????

Zobrazit celou diskusi