Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Paroubek: Babiš může skončit ve vězení, ale dělá věci dobře. ČSSD umírá

Autor: Mii - 
15. května 2017
10:45

Vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš dobře ví, že pokud se neudrží v politice, mohl by skončit ve vězení. Z toho důvodu nechce odejít ze své funkce dobrovolně. Myslí si to aspoň Jiří Paroubek, bývalý premiér a předseda ČSSD to řekl pro web Info.cz. Paroubkovi to prý potvrdili právníci. Návrat do sociální demokracie neplánuje, ale nevylučuje. Strana podle něj umírá, špatně komunikuje s veřejností.

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš je podle Jiřího Paroubka kontroverzní osoba, která má několikanásobný konflikt zájmů. A pomocí médií, která mu patřila, ovlivňuje veřejné mínění společnosti. Jeho obvinění jsou dostatečně závažná na to, aby mu hrozilo vězení. ČSSD se ale dlouhodobě nedaří, a tak to preferencím ANO tolik neškodí. Babiš má navíc perfektní marketing a staví se do role mučedníka, což veřejnost oceňuje, myslí si dále Paroubek.

Ministr financí Andrej Babiš ve Studiu Blesku mluvil o současné vládní krizi:

Video  Celý rozhovor s Babišem: Vím, kdo na mě sbírá kompro! A svatbu s Monikou do toho netahejte  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

ČSSD to podle svého bývalého šéfa má těžké. Strana nedisponuje penězi (mimo jiné kvůli kauze Alter), komunikaci s veřejností nezvládá, obecně má problém s marketingem, doprovází ji řada kauz: sportovní dotace na ministerstvu školství, korupce v Ústí nad Labem. V sociální demokracii podle Paroubka chybí lidé různorodých názorů a nemá strategickou iniciativu. Z toho důvodu bývalý premiér nevylučuje, že v podzimních volbách ČSSD skončí jen s osmi procenty.

„Zemanovi bych na vidle nenaběhl“

Straně pomoci neplánuje, byť by to prý udělal rád. Brání mu v tom ale osobní problémy a chybějící finanční zázemí, které by pro revitalizaci strany bylo potřebné. Stejně tak neplánuje kandidovat v přímé prezidentské volbě. Důvodem je, že si myslí, že by nebyl schopen porazit současného prezidenta Miloše Zemana. Pokud by ovšem Zeman nekandidoval, účast v prezidentských volbách by zvažoval, řekl pro Info.cz.

Zemanovo nedávné chování Paroubka nepřekvapuje. Podle něj „všichni ví“, jaký Zeman je, a že k ČSSD a zvlášť Sobotkovi cítí určitou zášť. Jeho chování k premiérovi při (ne)přebírání demise ale neschvaluje. „Prezident republiky by měl být především ústavním prezidentem a dbát na to, aby byl nestranný,“ popisuje.

Šéf KSČM Vojtěch Filip Blesk.cz sdělil, že tušil, že Zeman Sobotku zesměšní:

Video  Komunista Filip pro Blesk: Tušil jsem, že Zeman Sobotku zesměšní  - Jakub Veinlich, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Jak by se ve vládní krizi zachoval sám? „Já bych tam (na Hrad, pozn. redakce) nelezl. Nenabíhal bych Zemanovi na vidle.“ Počínání Sobotky ovšem bylo podle něj správné, situace s Babišem byla třeba vyřešit. Sobotka tak u veřejnosti získal plusové body.

Majitel „sexy mozku“ celou vládní krizi shrnuje jako komplikovanou. Sobotkovi a Babišovi by podle něj pomohlo, kdyby se stejně jako on dali na čínské cvičení.

Celý rozhovor najdete na INFO.cz

marlen52 ( 17. června 2017 16:03 )

ještě ani nanastoupil a už vandruje do Babiše jen počkejte po volbách lidi vám ukážou koho chtějí

tomascekova ( 15. května 2017 15:31 )

Parou Back. V kotli to již vře a v dohledné době pára se vyvalí. Budou-li se zkoumat staré dotace, řada lidí může jít sedět, řekl Hušák http://ekonomika.idnes.cz/husak-vystoupi-v-poradu-rozstrel-drd-/ekonomika.aspx?c=A170514_144045_ek onomika_fih A ministerstvo spravedlnosti je připravené na obchod století - dodávku Trainingsanzüge.

kana2 ( 15. května 2017 14:04 )

To všechno je výsledkem neúnavného útoku Kalouska konečně na to bohuš naskočil Sobotkovi klesají preference tak se snaží zbavit konkurence ale myslím že to ještě více pohnojí pokud bude odmítat navržené adepty na ministra tak dává Zemanovi důvody proč Babiše neodvolat a může to tak táhnout až do voleb

petrfanda ( 15. května 2017 13:52 )

https://www.youtube.com/watch?v=Fci9PjtT6Cc

mckartny ( 15. května 2017 12:32 )

 To je ale mozek jak to říkala ta jeho bejvala rajda kakialni?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa