Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Advokátka Slámová o milosti pro Kajínka: Mrzí mě jen jedna věc...

Autor: ljš - 
12. května 2017
11:57

Je zřejmě nejznámější z mnoha obhájců Jiřího Kajínka (56). Advokátka Klára Long Slámová příliš nevěřila, že prezident Miloš Zeman jejímu někdejšímu klientovi milost skutečně udělí. Z jeho posledního vyjádření tak má pochopitelně radost. 

Slámová se ke spekulacím o udělení milosti pro Kajínka vyjádřila už v době, kdy prezident v Čáslavi řekl, že o tomto kroku vážně uvažuje. „Vzhledem k tomu, že Miloš Zeman opakovaně užívá při cestách za svými příznivci jméno Jiřího Kajínka, aniž by pro jeho případ cokoliv za ta léta učinil, budu se jeho vyjádřením zabývat až tehdy, pokud to bude skutečně myslet vážně a milost Jiřímu Kajínkovi udělí,“ napsala tehdy na svůj Facebook.

Když Zeman udělení milosti potvrdil, Slámová reagovala znovu. „Je tomu téměř 11 let, co jsem v rámci jednoho rozhovoru řekla, že doufám, že Jiří Kajínek jednou vyjde ven jako svobodný člověk. Teď se ten okamžik reálně přiblížil. Po letech snah několika advokátů i ministrů o otevření případu, kdy poslední možností byla již jen prezidentská milost (na což jsme opakovaně upozorňovali), se konečně stalo to, v co jsme všichni dlouho doufali,“ uvedla.

Video  Zeman dá Kajínkovi milost. Co vše řekl o dvojnásobném vrahovi?  - Blesk TV
Video se připravuje ...

„Těším se, až uvidím Jiřího Kajínka za branami věznice bez pout, až konečně po letech pocítí to, co téměř každý z nás prožívá denně (a bereme to bohužel jako samozřejmost) – tedy jeden z nejvzácnějších darů, kterým je svoboda člověka,“ dodala.

V emotivním prohlášení ale přiznala, že radostnou událost přeci jen jedna věc kalí. „Všichni, kdo na případu léta pracovali a věřili v dobrý konec, mají obrovskou radost, že se Jiří dočkal satisfakce, kterou si zasloužil. Mrzí mne jen, že se toho nedožil můj kolega, JUDr. Kolja Kubíček,“ uzavřela.

Zeman ve čtvrtek večer potvrdil, že Kajínek dostane milost ve druhé polovině května. Rozhodnutí o udělení milosti je připraveno, prezident ho podepíše po návratu z návštěvy Číny. Součástí milosti bude podle prezidenta sedmiletá podmínka. Nad milostí pro Kajínka se pozastavila Unie státních zástupců. Šestapadesátiletý Kajínek strávil ve vězení 23 let.

VIDEO: Jak reagoval Kajínek na zprávy, že Zeman začal uvažovat o udělení milosti?

Kauza Jiří Kajínek aktuálně -> ZDE

harm10 ( 13. května 2017 07:49 )

Je to tady pořád,nic se neví a všichni jsou proti,Kajínek,oběť policie,ČSSD ,obviňuje Babiše a nic nemá,Kalousek je největší zloděj a nic se neděje.Jo politika je svinská věc a to nemluvím o předvolebních projevech šéfa ODS/jak by byl příjemným velitelem Kubera/KDU-co takhle Čunek?Až příjde doba a ona příjde tak bude velmi těžké se omluvit členům ANO.Máte možnost nevolit tyto brontosaury a sjednat pořádek:

petr71 ( 13. května 2017 06:29 )

Kájinek :je vrah dvou lidí zákeřným způsobem a pro peníze(50tisíc korun)Je to nesmysl tohoto dementa pouštět,protože je jedno kolik seděl,ale má tam nechat trup!Uvědomte si,že je to vrah za peníze..a nemá co dělatmezi lidmi!Všem co mu přejí bych chtěl vzkázak:klidně se může stát,že zítra stejný tip bude střílet a omylem střelí vaší manželku nebo dítě!A potom by ho pustili...jako hrdninu,jaké by byly odezvy ?má sedět do své smrti!!!Slámová se ještě za něj provdá,aby se opět zviditelnila,protože jako právník...je jen hysterická ženská...a páté kolo!

11karel11 ( 12. května 2017 22:31 )

Jsi vzteklá kráva.

11karel11 ( 12. května 2017 22:28 )

Jiří Kájínek bude konečně na svobodě. Bude to mít těžké, protože provokatéři mu nedají pokoj. Cigán Pokoš se třese a ví proč.

subrosa1976 ( 12. května 2017 22:10 )

Pravda nebyla, není a nikdy nebude odhalena. Takových případů je bohužel mnoho, tento byl však hoooodně zmedializován. Kajínek nebyl svatoušek, ale za mě si své odseděl, navíc si myslím, že bude v klidu. Souhlasím s jeho propuštěním, nebude to mít s adaptací vůbec lehké, ani s popularitou, vůbec nemá lehkou roli. Myslím si, že s tím už vůbec nepočítal. Pro mě je to vězeň hrdina - obrazně řečeno a to za ten útěk z Mírova. Jinak na druhou stranu, ať začne pracovat a sám si na sebe vydělá, je pro nás drahej ve vězení a samozřejmě nejen on. Držím mu palce pro lepší život.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání