Téměř 65 tisíc dluží Ján Jackuliak na sociálním pojištění. A podle webu pluska.sk není mezi známými osobnostmi jediný. Kromě něho neplatí sociální pojištění také známý rapper Rytmus. Ten má pohledávku o něco nižší, konkrétně 51 400 Kč.

Pánové si sice žijí na vysoké noze, ale jak se zdá, složenky se jim platit nechce. A to se Rytmus neustále chlubí na sociální síti, kolik peněz hudbou vydělal. Herec a exmilenec Jitky Čvančarové naopak inkasuje tučné částky za televizní seriály na Slovensku i u nás, ale i celovečerní filmy.

Jackuliak vysvětlil, co se stalo. "K dlužné částce došlo kvůli tomu, že jsem se nedávno několikrát stěhoval a příslušný úřad poslal složenky na adresu mých rodičů, kde nebydlím. A dlouho jsem je nenavštívil, proto jsem si poštu nevyzvedl. Nyní už jsem vše uhradil a vše je v pořádku ," řekl Blesk.cz Jackuliak.

Jackuliak nejspíš na placení složenek zapomněl v době, kdy ho sužovaly psychické problémy. Na podzim loňského roku to vypadalo, že mu přeskočilo.

Za bílého dne vtrhl na vrátnici Vysoké školy výtvarných umění v Bratislavě a začal křičet, že ho chtějí zabít. Pracovník ostrahy dokonce přivolal policii. „Nechtěl s nimi mluvit, pořád opakoval, že ho někdo pronásleduje,“ popsal incident zaměstnanec školy.

Herec trpěl paranoidními představami a policisté po tomto zjištění přivolali lékaře. Jackuliak skončil v bratislavské psychiatrické nemocnici, kde si ho nechali několik týdnů. Po více než roce mlčení se rozhodl na citlivé téma promluvit. „Ano, je to za mnou. Těžko se o tom mluví, ale uklidil jsem si v životě. Pobyt na psychiatrii mi hodně dal. Vyčistil jsme si nejenom hlavu, ale i duši,“ přiznal herec pro web čas.sk.

Fotogalerie
11 fotografií