Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obchody na Velikonoce jeden den zavřou. A jak je to s účtenkovou loterií?

  • Autor: ula - 
    12. 4. 2017
    16:45

    Jsou tu Velikonoce a s nimi volné dny, tedy Velký pátek a Velikonoční pondělí. Podle zákona si ve velkých obchodech nenakoupíte v pondělí, naopak v pátek budou mít otevřeno. Kromě provozní doby jsme zjišťovali i to, co chystají hypermarkety pro své zákazníky během velikonočních svátků. A kdo předběhl ministerstvo financí s účtenkovou loterií.

  • 1.Penny Market

    O velikonočních svátcích mají všechny prodejny Penny běžnou otevírací dobu. Na Velikonoční pondělí budou všechny prodejny dle zákona uzavřeny.

     

    K nadcházejícímu období Velikonoc si prodejny pro zákazníky připravily exkluzivní řadu výrobků Selection, ale také oblíbené výrobky a sladkosti za zvýhodněné ceny.

    Penny Market Penny Market | Jitka Pecharová

  • 2.Makro

    Otevírací doba v Makru je jiná pro běžné zákazníky a pro zlaté a stříbrné partnery:

    Makro zákazníci

    • Pátek 14. 4. 8:00–22:00
    • Velikonoční pondělí 17. 4. ZAVŘENO

     

    Zlatí a stříbrní partneři

    • Pátek 14. 4. 6:00–22:00
    • Velikonoční pondělí 17. 4. ZAVŘENO

     

    Čerpací stanice

    • Pátek 14. 4. 6:00-22:00
    • Velikonoční pondělí 17. 4. ZAVŘENO, ale na čerpacích stanicích u velkoobchodních středisek Praha – Černý Most, Praha – Stodůlky, Brno, Zlín a Ostrava můžete využít nonstop tankomaty.

     

    Služba Distribuce

    Velikonoční pondělí 17. 4. zavřeno.

    Makro Makro | Profimedia, Archiv CNC

  • 3.Albert

    „Co se týče otevírací doby, během Velkého pátku, který letos připadá na 14. dubna, mohou zákazníci v obchodech Albert nakupovat tak, jak jsou běžně zvyklí. Stejně tak v průběhu celého velikonočního víkendu. Na Velikonoční pondělí 17. dubna budou naše prodejny v souladu s novou legislativou zavřené,“ sdělila mluvčí řetězce Barbora Vanko.

     

    Albert navíc spustil pro zákazníky velikonoční soutěž, výhrou je možnost ročního nakupování bez utrácení.

     

    „Albert předběhl ministerstvo financí a spustil účtenkovou loterii. Zájem ze strany nakupujících předčil naše očekávání. Denně se loterie účastní tisíce našich věrných zákazníků. Během prvních šesti dní zaregistrovaly účtenku téměř tři desítky tisíc uživatelů. Soutěžící oceňují každodenní vyhlašování výsledků, které je zároveň motivací k registraci účtenek,“ řekla Vanko.

    Albert Albert | ČTK, Mária Rušinová, Karel Kopáč, Karel Janeček, Kateřina Moravcová, Jitka Pecharová

  • 4.Kaufland

    „O státním svátku Velký pátek a o víkendu máme v našich prodejnách běžnou otevírací dobu. O Velikonočním pondělí máme dle zákona o regulaci otevírací doby obchodů všechny prodejny uzavřeny,“ řekl Blesk.cz mluvčí Kauflandu Michael Šperl a dodal: „Kaufland nabízí zákazníkům kompletní sortiment velikonočního zboží. K velikonočnímu sortimentu tradičně patří například čokoládoví zajíčci, velikonoční figurky, různé druhy vajíček (s náplní, marcipánová, želatinová, čokoládová, vaflová či fondánová).“

     

    Připomeňte si, co si lidé myslí o obchodech zavřených ve svátek?

    Video  Co si myslí o zavřených obchodech nakupující? Část je kritická, někteří rozhodnutí chápou.  - DDeM pro Hospodářskou komoru a SOCR
    Video se připravuje ...

    Zákazníci nakoupí v Kauflandu také velikonoční dekorace, pomlázky, mazance a beránky, rozšíří se nabídka masa, drůbeže a jehněčího. Zároveň se lidé mohou těšit na cenovou akci na vejce v týdnu před velikonočními svátky.

    Kaufland Kaufland | ČTK, Mária Rušinová, Karel Kopáč, Karel Janeček, Kateřina Moravcová, Jitka Pecharová

  • 5.Tesco

    „Všechny naše obchody budou mít o Velikonocích standardní otevírací dobu. Jedinou výjimku tvoří hypermarkety s nonstop provozem, které budou uzavřeny v neděli už ve 22 hodin. V úterý pak budou mít otevřeno od sedmi hodin. Na Velikonoční pondělí pak zůstanou všechny naše obchody zavřené tak, jak nám to ukládá zákon,“ řekl mluvčí Tesca Václav Koukolíček.

     

    Tesco připravuje rozšířenou nabídku speciálních druhů mas, jako například kohout chlazený, jehněčí maso z Irska, sous vide položky – vepřové koleno v pivní marinádě, ossobuco a jehněčí kotletku. Z mraženého sortimentu pak steak ze pštrosa, jehněčí kotletky nebo hovězí líčka.

    Tesco Tesco | ČTK, Mária Rušinová, Karel Kopáč, Karel Janeček, Kateřina Moravcová, Jitka Pecharová

  • 6.Rohlík.cz

    „Na Velikonoce budeme otevření celou dobu, to znamená všechny dny od 8 do 22 hodin, jak jsou zákazníci zvyklí,“ uvedla Michaela Gregorová, mluvčí online supermarketu, a dodala: „Z minulého roku máme zkušenost, že hodně zákazníků tráví Velikonoce mimo domov, takže i když bude mít konkurence zavřeno, nečekáme rekordní poptávku.“

     

    Rohlík.cz Rohlík.cz | Rohlik.cz

     

     

     

  • 7.Lidl

    Velikonoční otevírací doba v prodejnách Lidl bude následující:

    Pá–Ne: standardní otevírací doba

    Po (17. 4.): Zavřeno

     

    „Od 3. dubna jsme zařadili do nabídky výrobky exkluzivní privátní značky Deluxe, pod kterou zákazníci v prodejnách Lidl zakoupí luxusní výrobky prvotřídní kvality – od mořských plodů přes kvalitní oleje, čokoládové dezerty, pralinky, makronky až po francouzské sýry. Tyto výrobky jsou vhodné jako dárek pro koledníky nebo jako luxusní velikonoční pohoštění pro návštěvy,“ láká Kateřina Jašková z PR oddělení řetězce.

     

    Lidl Lidl | Profimedia

  • 8.Billa

    Kromě Velikonočního pondělí 17.4., kdy je zavřeno, mají supermarkety BILLA v ostatních dnech (Velký pátek, Bílá sobota, neděle Boží hod Velikonoční) běžnou otevírací dobu.

     

    „Ve speciálním velikonočním letáku přináší Billa zákazníkům nápady na velikonoční snídaně i tradiční velikonoční pokrmy jako např. velikonoční hlavička. Širokou nabídku tipů na nadílku pro malé i velké koledníky doplňuje tradiční velikonoční sortiment (barvy na vajíčka, jarní osení, pečicí formy na beránka/zajíčka atd.). Pro věrné zákazníky Billy je připraveno už druhé vydání Slevové knížky (od 1. dubna 2017). Ta obsahuje několik desítek slev a kuponů, které mohou zákazníci předložit při placení v prodejnách nebo e-shopech u vybraných partnerů,“ láká Rudolf Dreithaler, mluvčí řetězce.

    Billa Billa | Profimedia.cz, archiv Blesku

zlobit ( 2. dubna 2017 15:07 )

Tak to jste mě pobavil, že mají příplatek 600,- Kč.

dvix ( 2. dubna 2017 13:12 )

Ja se tady s vama nebudu hadat ja v obchodaku delam a vim jak na tom ty lidi tam jsou.. mozna se perou kdyz si naprc*j dve deti a vemou si hypoteku.. ;)

dvix ( 2. dubna 2017 12:39 )

Pekna picovi*a s tim ze prodavacky nadavaj.. uz takhle se od 9 do 9 treba u nas v obchodaku nezastavi.. a o svatcich je zatez dvojnasobna a dostanete za to priplatek 600.. to se proste nevyplati.. tak se s tim smirte je dobre ze stat konecne zacal neco delat v nemecku taky nebreci a to maj zavreny i vikendy.. kazdej ma pred barakem vetev tak nevim kde je furt problem

ppadys13 ( 2. dubna 2017 08:56 )

mělo by být zavřeno i v pátek.

Zobrazit celou diskusi