„Ihned u vchodových dveří do domu slyšeli strážníci křik ženy z reproduktoru domovního telefonu. Na místo okamžitě zavolali záchrannou službu. Před dveřmi inkriminovaného bytu stál muž, který uvedl, že ho sousedka vytopila a voda nepřestává téci,“ uvedla policejní mluvčí Irena Seifertová. 

Seniorka skončila na psychiatrii

Hlídka městských strážníků do bytu musela vtrhnout, našla v něm dvaadevadesátiletou seniorku, která byla zjevně zmatená. „Nevěděla o sobě a vydávala pouze zvuky. Po zemi bylo poházené různé nářadí včetně kladívka, kolem byly rozbité věci a asi dva centimetry vody,“ popsala dále Seifertová.
Otevřenými dveřmi na toaletu policisté zahlédli rozbitý porcelánový zásobník na vodu sloužící ke splachování mísy, ze kterého vytékala voda, ihned vodu zastavili. Kromě zásobníku byla rozbitá i televize a konferenční stolek. Podle stop po úderech poznala policie, že k rozbití věcí sloužilo poházené nářadí.
Seniorce byla hned poskytnuta první pomoc. Záchranná služba ji potom převezla na psychiatrii. „Městská policie opětovně doporučuje osaměle žijícím postarším lidem, aby zvážili možnost zanechat náhradní klíče od bytu u svých příbuzných, známých či důvěrných sousedů. Tímto výrazně usnadní vstup do bytu v případě nenadálých zdravotních komplikací,“ uvedla mluvčí.