„Od soboty 21. ledna policisté řeší případ rvačky, která se odehrála po sedmnácté hodině ve vestibulu metra Flora. Tři mladíci tam zaútočili na jiného muže teleskopickými obušky a na zemi jej poté začali kopat do hlavy. Po útoku se dal mladík na útěk. Útočníci však neměli dost a začali ho pronásledovat,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Přitom ale srazili nevinnou seniorku, která vestibulem procházela. Ta se po pádu na zem vážně zranila v oblasti ramene a kyčle, což si následně po odvozu do nemocnice vyžádalo operaci. Celé neštěstí ale má smutnou dohru. 

Problémy v nemocnici

„V tuto chvíli je má maminka již druhý týden v psychiatrické léčebně. Po operaci kyčle a následné narkóze se projevily problémy s jejím zdravotním stavem a zřejmě bude potřebovat 24hodinovou péči,“ popisuje pro Blesk.cz Vladimíra P. (54). 

„Naposledy jsem mluvila s policií minulý týden, kdy mi volali z policejního oddělení Prahy 8 ohledně toho, že by potřebovali souhlas maminky pro náhled do zdravotní dokumentace a za mé přítomnosti by jí položili několik dalších otázek. Podle toho, co vím, tak by měl být případ nejpozději do měsíce uzavřený,“ líčí dále dcera zraněné ženy.

„Ty muže chytili hned toho dne, jednomu z nich bylo 21 let a byl podnapilý.“ doplnila dcera nakonec. Mladíci si tak zadělali na obrovský problém a nejspíše je čeká vězení.  

Pomohou svědci

Policisté dva útočníky, zmláceného mladíka a další dívku již našli. Pro řádné objasnění věci by ale kriminalisté potřebovali mluvit i s ostatními šesti účastníky incidentu, které zachytily kamery. Jeden z nich se do útoku také zapojil a poškozeného několikrát kopnul, popsal Daněk.

Kriminalisté prosí také svědky, kteří útok viděli nebo následně na místě pomáhali poškozené, aby se ozvali na linku 158. „Celým případem se v tuto chvíli kriminalisté zabývají pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za což v případě odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, doplňuje Daněk. O případ se bude Blesk.cz i nadále zajímat. 

Fotogalerie
6 fotografií