Soud odsoudil Nesibu před dvěma týdny za manipulaci s veřejnými zakázkami na dva a půl roku s odkladem na čtyři roky. Spolu s ním dostal trest i bývalý radní Marián Hnát (dříve ČSSD). „Rozhodnutí soudu považuji za výsměch pravdě a spravedlnosti, protože neexistuje jediný důkaz, že bych porušil jakýkoliv zákon,“ uvedl po rozsudku Nesiba. Z veřejného života se nestáhl, vyučuje na soukromé vysoké škole a nyní oslovil radnice brněnských částí a zjišťuje, jestli jejich zaměstnanci používají v práci etický kodex.

„Každá radnice si může kodex přizpůsobit podle sebe. Třeba by v něm mohlo být zakotveno, že zaměstnávání zastupitelů v příspěvkových organizacích musí opět schválit zastupitelstvo. Dnes je běžnou praxí, že stačí podpis tajemníka či starosty, aby dodrželi zákon, ale toto jednání je velmi neetické a za zády voličů,“ prohlásil pro idnes.cz Nesiba.

Jeho aktivity hodnotí ostatní politici poněkud rozpačitě. Nesiba však uvedl, že společně s kolegy chce dělat výzkum, ze kterého by mohlo vzejít například školení.