„Nevím, jak kolegové, v mém případě šlo o termínovou kolizi. Navíc na ples olympioniků chodím pravidelně,“ vysvětlil Blesku Vokřál. Pořadatelé už oznámili, že za rok termín změní a účast prvního muže Brna si pohlídají. Ples jako Brno s pořadovým číslem 7 se podle všeho uskuteční 20.ledna 2018.

Z Vokřálových náměstků se vyjádřil Martin Ander (SZ). Ten podle všeho ponechá smoking a motýlka letos ve skříni. „Máme malé dítě, dceři je rok a něco. Takže plesová sezóna se u nás aktuálně nekoná. Pokud už si vyjdeme, většinou jde o ples Strany zelených nebo Lesů města Brna,“ svěřil se Ander.

Pátrání Blesku po podnikatelských špičkách na plesu mělo být snadnější, nakonec se v obřím prostoru Fait Gallery změnilo v sisyfovskou prací. „Nedivte se. Podnikatelé, jejich doprovod či obchodní partneři si přišli akci užít. Objektivy foťáků a kamery, to je to poslední, co by si přáli,“ usmíval se jeden z organizátorů Bedřich Snášel.

Pár známých tváří přesto neuniklo. Nechyběl například zakladatel investiční společnosti DRFG David Rusňák, šéf Agrostroje Pelhřimov Lubomír Stoklásek či Igor Fait, majitel Fait Gallery, ve které se pořádání prestižní společenské události stává už tradici.

Fotogalerie
94 fotografií