Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Recenze: Jak na zdravé mlsání z vaší kuchyně poradí kniha Domácí sušení

Recenze: Jak na zdravé mlsání z vaší kuchyně poradí kniha Domácí sušení
Recenze: Jak na zdravé mlsání z vaší kuchyně poradí kniha Domácí sušení  (Autor: nakladatelství Slovart)
Autor: Dagmar Čechová - 
9. ledna 2017
12:55

Někdo by mohl říct, že se vracíme do dnů našich babiček. Do módy se totiž opět vrací, dělat si doma všechno sám. Nejsou to jen domácí mýdla nebo chléb, ale i dobroty, které by vás často nenapadlo ani koupit v obchodě. Je libo sušené mango nebo hovězí jerky? V knize nakladatelství Slovart najdete recepty na ty nejlepší sušené potraviny.

Taky už vám kolega v práci nabídl sušené maso nebo jste si z obchodu přinesli sušené ovoce a říkali jste si, že tohle byste mohli jíst pořád? Nejste určitě první ani poslední – móda sušených potravin je v současné době opravdu na vzestupu. Pokud navíc zavařujete nebo zamrazujete „na horší časy“, můžete mezi konzervační metody přidat právě i sušení.

V knize Domácí sušení se dozvíte vše potřebné – v receptech se počítá s tím, že budete sušit v sušičce potravin. Ty nejsou nijak drahé a ani jejich provoz vás nevyjde na mnoho peněz, jak si mnozí myslí. Alternativou je samozřejmě sušení v troubě, které je ovšem hůře regulovatelné a zároveň provoz elektrické trouby s vysokým příkonem stojí mnohem víc.

Kniha vás provede výběrem sušičky, poradí jak potraviny před sušením připravit a na jakou teplotu je sušit. V jednotlivých kapitolách pak najdete recepty a tipy a sušení ovoce, zeleniny, masa, bylinek ale i jak připravit krekry, energetické tyčinky nebo čokoládové palačinky.

Téměř každý recept je opatřen barevnou fotografií dané potraviny, všude pak najdete informacemi o době přípravy a potřebné teplotě sušení. Kniha Michelle Keogh vám poradí přesně jak na to. Co je ale nejlepší, jsou recepty na plnohodnotná jídla i zákusky, které jinde nenajdete – sušit ovoce a zeleninu se totiž po chvilce naučíte sami i bez návodu, hříbkové rizoto nebo jogurt bez receptu v sušičce udělat nezvládnete.


Michelle Keogh

Domácí sušení

Nakladatelství Slovart, 2016

191 stran

Hodnocení: 100 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi