Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Putin pozval děti diplomatů vypovězených z USA do Kremlu. Přizval i Američany

Autor: jer, ČTK - 
2. ledna 2017
17:25

Děti 35 ruských diplomatů, vypovězených ze Spojených států kvůli údajným ruským hackerským útokům, si užijí návštěvy Kremlu. Pozvání dostaly ještě na palubě letounu z prezidentské letky, kterým se v pondělí spolu s rodiči vrátily z USA do Moskvy.

Pozvání rodin diplomatů k novoročnímu stromku v Kremlu bylo učiněno jménem prezidenta Vladimira Putina, uvedla kremelská mluvčí Jelena Krylovová. Putin do Kremlu podle serveru ura.ru pozval také děti amerických diplomatů působících v Moskvě. Již dříve přitom ruský prezident oznámil, že na rozhodnutí končícího amerického prezidenta Baracka Obamy nehodlá odpovídat recipročním krokem, tedy vypovězením skupiny Američanů.

Oslava v Kremlu má zřejmě kompenzovat skutečnost, že ruským diplomatům a jejich rodinám pokazilo novoroční svátky čtvrteční nařízení amerických úřadů, aby do 72 hodin opustili Spojené státy. Washington to zdůvodnil údajnými ruskými hackerskými útoky na cíle v USA. Nový rok patří v Rusku mezi vůbec největší svátky.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová už dříve uvedla, že rozhodnutí USA se ve skutečnosti týká 96 Rusů a Rusek – nejen vypovězených diplomatů, ale i jejich blízkých.

Vláda prezidenta Baracka Obamy viní Rusko z hackerských útoků na americké instituce i na soukromé osoby. Jejich cílem podle amerických tajných služeb bylo ovlivnění nedávných prezidentských voleb ve prospěch republikánského kandidáta Donalda Trumpa. Rusko nařčení odmítá.

nezadat1 ( 3. ledna 2017 14:02 )

Hunt:Blbe,chyby v tvé blbé palici.

Hunt ( 3. ledna 2017 09:42 )

nezadat1:Potrate,v pěti slovech jsi vytvořil DVĚ pravopisné chyby,to může vypotit jedině podřadný póvl, jako jsi ty!

nezadat1 ( 3. ledna 2017 00:15 )

Hunt:Idiot mně namůže urazit.

Hunt ( 2. ledna 2017 21:29 )

tgbg:

Hunt ( 2. ledna 2017 21:27 )

nezadat1:Ejakuláte Vladimíra Iljiče,když se budeš hodně snažit,tak se ze svého současného IQ 25,dostaneš na oněch černých IQ 65 za 20 let(možná)!

Zobrazit celou diskusi