Někdo by možná slangem poznamenal, že jsem vyměkla. Myslím, že nevyměkla, jen naše společnost na poli módy, potřebného vkusu spěje k totálnímu průměru. Dostatečných je o mnoho víc než nedostatečných, chvalitebných přibylo na úkor výborných a kvalifikace dobrý jednoznačně spolu s nudou průměru vítězí.

Eliška Mrázová, zpěvačka

Na plnoštíhlém těle oblečená tuba svršku v podobě úchylného overalu s krátkými nohavicemi a průstřihem na břiše. Skořicový plášť v midi délce. Kolem krku obtočený šál s lurexovou nití a bílá kabelka s žíhaným vzorem hodná nabídky tržnice. Festovní nožky zkracující kotníkové boty na klínu. Zlatavá korunka ve vlasech… Zpěvačka Elis chce být jiná, ale její revolta vůči dobrému vkusu postrádá koncept a je naprosto o ničem.

 

Největší módní úlety roku 2016: Eliška Mrázová
Autor: Herminapress.cz

Monika Absolonová, zpěvačka

V chic outfitu udat basic triko, jenž neodmyslitelně patří k pochodu proti rakovině prsu pořádané kosmetikou Avon, jednoduché není. Gravidní břicho rovněž na eleganci nepřidá. Nicméně tento, kazak variující model s asymetrickou délkou lze dost dobře zúročit. Tuba sukně spolu s teniskami jsou cestou, jak na to jít. Neslušivá kšiltovka a rádoby rozpustilý prvek květovaných legín naopak ztělesňují pěšinu do pekla.

 

Největší módní úlety roku 2016: Monika Absolonová
Autor: Herminapress.cz

Mirjam Landa, režisérka

Pruhy leckde se párajících pajetek pošité šaty. S jejich podkladem vyladěné třpytivé sako s bizarně červenými knoflíky. Šál s rozpitým vzorem, kabela z rezavých flitrů. Velký, neméně kolotočový přívěsek srdce, odbarvené lokny, hluboký, mocnými ňadry vyplněný dekolt a sukně dlaň pod rozkrok. Kus stehen v blýskavých punčocháčích a kozačky. Tak takhle si paní režisérka a scénáristka představuje ohoz na gala premiéru.

 

Největší módní úlety roku 2016: Mirjam Landa
Autor: Herminapress.cz

Nikol Kouklová, blogerka a herečka

V Divadle Bez zábradlí působící Nikol bývá zmiňovaná ve spojení s módou jako ta, která má odvahu být jiná, sloučit neslučitelné. Takový poker jí však vždy nevychází a prohrála jej i volbou toalety pracující se zbytečným množstvím navzájem si konkurujících efektních detailů. Přes prsa se táhnoucími pruhy látky počínaje, prvky asymetrie, vysokým rozparkem konče. Tohle je zbytečný atak masa v tažení ženskosti.

 

Největší módní úlety roku 2016: Nikol Kouklová
Autor: Herminapress.cz

Mirka Košťánová, Česká vicemiss

Bižuterní čelenka, zcela nezajímavé šaty s potiskem připomínajícím bytový textil v britských domácnostech. Beztvarý model zdobící levný pásek, stylem protichůdné psaníčko v bitvě s plátěnými kotníkovými keckami. To vše představuje laciné dílo stylistické schizofrenie. Polozapomenutá Česká vicemiss 2006 o svém vkusu rozhodně nepřesvědčila.

 

Největší módní úlety roku 2016: Mirka Košťanová
Autor: Herminapress.cz

Daniela Choděrová, herečka

Krvavě rudý úplet zdobený černými linkami, výrazným entlovacím stehem plus jakousi krajkovanou sítí zástěrky je, jak se lidově říká, dardou natvrdo, kterou navíc umocňují silonové punčocháče s pruhy, odepisující linii hezkého lýtka v nepochopitelných Martenskách. O bíle štepované tašce nemluvě. Paní Daniela na slavnostním uvedení filmové pohádky Řachanda předvedla, co všechno tuzemské premiéry ostudně unesou.

Největší módní úlety roku 2016: Daniela Choděrová
Autor: Herminapress.cz

Lucie Borhyová, moderátorka

Stabilní hvězda zpravodajství TV Nova si s módou dost často nerozumí, ale tento model, který na Ples v Opeře vynesla, je mementem jak nikdy ne! Důvodů, proč ne, je hned několik. Potisk je v podstatě v případě róby na velký bál tabu a tenhle kartonu hodný, cibulákový vzor na jídelním servisu připomínající dezén patří do sféry hororu. Mimo je i charakter látky a nemožná forma kostýmu, který dlouhá sukně nespasí.

Největší módní úlety roku 2016: Lucie Borhyová
Autor: Herminapress.cz

Kateřina Votavová, modelka a podnikatelka

Vzorem zebry na lícu látky potištěná asymetrická sukně sice vystavuje krásné nohy, ale představuje počin po efektu toužícího nevkusu. Lacině působí i lodičky s vyšší zlatou podešví. Scestná je též volba silných punčocháčů, krátké vestičky na sportovní zip a pouťových náušnic. Časopis Esquire prý Kateřinu zařadil mezi dvacítku nejpřitažlivějších žen světa, ale tímto outfitem by rozhodně neoslnila.

 

Největší módní úlety roku 2016: Kateřina Votavová
Autor: Herminapress.cz

Jana Bernášková, herečka

Na tiskové konferenci k uvedení romantické komedie Pohádky pro Emu do kin, svým stylingem připomněla, že se vkusem občas bojuje. Černé šaty se zvonovou, nad kolena sahající sukní a nasazeným bílým límečkem patří ke klasice, s níž jsou sportovní tenisky v krutém rozporu stejně jako s tenkými silonovými punčochami. A stylem mimo je i kratší a volný kabát s výrazným potiskem ptáčků.

Největší módní úlety roku 2016: Jana Bernášková
Autor: Herminapress.cz

Tereza Kostková, herečka a moderátorka

Ztělesňuje prototyp milé, konvenčně líbezné ženy, jíž Stvořitel nadělil víc krásy než schopnosti módu osobitě za účasti vkusu zpracovat. O nedostatku citu pro příležitost svědčí i model, v němž se objevila na premiéře snímku režiséra Trošky Strašidla. Celoplošný vzor květů, střih róby, úvaz stužky v pase a saténový vzhled materiálu nahrávají dojmu, že paní Tereza zůstala v negližé.

Největší módní úlety roku 2016: Tereza Kostková
Autor: Herminapress.cz