Zelenková přišla na pódium jako poslední vystupující, a to před 22. hodinou. „Přišla jsem vás podpořit! Přišla jsem podpořit svobodu!“ zakřičela ke stovkám lidí, kteří ji v tu chvíli vítali potleskem.

V publiku stáli jak gayové či lesby, kterým zpěvačka hlavně vzkaz směřovala, tak jejich kamarádi. Festival Prague Pride totiž navštěvuje stále více lidí z většinové společnosti.

Dala jsem to všem jako dárek,“ dodala pak pro Blesk.cz Zelenková, proč na koncertu vystoupila. Zazpívala celkem tři písně – Bez lásky láska není, Ve stínu na pláži a Ideální počasí.

Podívejte se na vystoupení Jitky Zelenkové:

Video
Video se připravuje ...

„Bez lásky láska není!“ Jitka Zelenková zahájila Prague Pride. Matěj Smlsal

Průvod letos mění trasu

Festival Prague Pride se koná až do neděle 14. srpna a v plánu je celkem 130 akcí. Mimo jiné debata s Omarem Sharifem jr., který jako první osobnost arabského světa veřejně přiznal, že je gay. Můžete si zajít i na rychlorande nebo na koncert jediného českého gay sboru Doodles. Přehled zajímavých akcí najdete zde, celý program pak na oficiálních stránkách Prague Pride.

Nejviditelnější součástí Prague Pride je ale vždy sobotní průvod. Ten letos lehce změní trasu. Lidé se budou řadit ve spodní části Václavského náměstí, poté ho celé obejdou a až následně vyrazí na Letenskou pláň.

Vše o Prague Pride se dozvíte ve videorozhovoru s dramaturgyní Terezou Pelechovou:
Video
Video se připravuje ...

Vše o Prague Pride: Proč průvod letos mění trasu? Co si (ne)berte na sebe? Matěj Smlsal, Jan Jedlička

Na fotky z loňského průvodu se podívejte zde:
Fotogalerie
12 fotografií