Pivní král Vladimír Černohorský (†58)

Svůj život ukončil v pátek třináctého. Nejznámější pivař, kterého Česko znalo z reklamy na Krušovické pivo, si podle policie prostřelil hlavu. Jeho mrtvola byla nalezena v ranních hodinách na chodníku. Za sebevraždou nejspíš stála nemoc – deprese, kterými trpěl.

Video
Video se připravuje ...

Král je mrtev! Zemřel kudrnáč z reklamy na pivo! youtube.com

Vše o smrti Vladimíra Černohorského čtěte zde. 

Fotbalový reprezentant František Jakubec (†60)

Kvůli psychickým problémům se zabil také reprezentant Československa a fotbalový obránce pražské Bohemky. Delší dobu se léčil v Bohnicích. V pátek večer svůj boj s nemocí vzdal a vyskočil ze 7. patra panelového domu.

Vše o smrti Františka Jakubce čtěte zde.

Fotograf slavných Jiří Blahoslav Bláha (†55)

V dobách největší slávy v 90. letech Jiří Bláha spolupracoval například s Evou Decastelo, kterou fotil pro časopis Dívka, či se zpěvačkou Gabrielou Goldovou. Celkem nedávno pak odletěl do Tanzanie, kde si otevřel penzion. Postupem času se z něj stal lodní kapitán a cestovatel.

I když se zdálo, že si plní sny a je šťastný po boku své přítelkyně Jany, jeho svět se mu hroutil. V neděli se rozhodl s životem skoncovat. Podle posledních informací se fotograf oběsil v hotelovém pokoji.

Video
Video se připravuje ...

Plný kufr drog na pražském „hlaváku“. A sebevražda slavného fotografa celebrit redakce Blesk

Odborník: V květnu páchají sebevraždy hlavně děti

Mezi lidmi se traduje, že sebevrazi si berou život hlavně kolem Vánoc, ale statistiky ukazují něco jiného. Nejvíce sebevrahů ukončí svůj život v jarních měsících, tedy v březnu a dubnu.

Květen se ve statistikách objevuje hlavně u sebevražd dětí a adolescentů. Lidé obecně páchají sebevraždy nebo se o ně pokoušejí během pozdního jara a podzimu, kdy je takové churavé počasí. Dostavuje se pak větší melancholie a je více emočních prožitků. Zajímavé ale je, že v Česku jsou sebevraždy takový fenomén. Pácháme je mnohem víc, než ostatní země v Evropě,“ řekl Blesk.cz psychiatr MUDr. Jan Cimický, CSc. 

Fotogalerie
40 fotografií