Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Smrt Františka Jakubce (†60): Sebevraždu chystal rok, prozradil kamarád

Autor: Ondřej Michálek - 
29. května 2016
05:00

V pátek se loučili po tréninku AFK Podolí. „Říkal jsem Františkovi: Tak co, kdy si dáme zítra sraz?“ vzpomíná Josef Jarolím (58) a tečou mu slzy. Žádné zítra už pro jeho kamaráda nebylo.

František Jakubec vyskočil v pátek před osmou večer z okna svého pražského bytu. Pád ze sedmého patra paneláku nemohl přežít.

Jakubec byl asistentem Josefa Jarolíma, bývalého záložníka Sparty (1979–88), u áčka AFK Podolí tři roky. Předtím tu František, obránce nejslavnější éry Bohemians, léta pracoval u mládeže.

„Poslední dobou byl špatný, měl těžké deprese. Občas měl den, že třeba dvě hodiny nepromluvil. Zavřel se ve svém světě a už nechtěl pomoci,“ vypráví Jarolím.

O sebevraždě kamaráda mu telefonoval šéf klubu v pátek před půlnocí. „Vybavil jsem si okamžitě, jak jsme se v pátek loučili. Podíval jsem se mu do očí a schválně jsem mu zdůraznil ten sobotní sraz: »Ve čtvrt na čtyři!« Díval se na mě a já mu z očí četl: Už mě neuvidíš.“

Deprese léčil Jakubec u expertů v Bohnicích. „Je to asi rok, co tam byl. Když se vrátil, rázně jsem mu vynadal: »Copak ty tu s námi nechceš být? My tě potřebujeme a ty chceš umřít?!« On mi naprosto bez emocí odpověděl: »Ano, už nechci žít.« Takhle to s ním bylo. Byl to zlatej chlap a je ho hrozná škoda.“

Podolí odložilo zápas

Na smrt blízkého kamaráda asi nelze být připravený... Vedoucího týmu AFK Slavoj Podolí Jaroslava Šnobla zpráva o sebevraždě dostihla až včera ráno. „Věděli jsme, že je František nemocný, ale nikdy jsme o tom nemluvili. Když mi sekretář zavolal v sobotu ráno zprávu o jeho smrti, byl to šok. Máme smutek, odložili jsme kvůli tomu sobotní zápas,“ říká vedoucí A-týmu AFK Podolí, který je druhý v pražské I. A třídě, skupině B.

„S Frantou Jakubcem jsem pracoval v Podolí celou dobu. Moc toho nenamluvil, ale byl to skvělej kluk, bude mi moc chybět.“

Sebevražda Františka Jakubce (†60): Sebevraždu chystal rok, prozradil kamarád Sebevražda Františka Jakubce (†60): Sebevraždu chystal rok, prozradil kamarád | Blesk.cz

pomooooc-hori ( 29. května 2016 14:57 )

Škoda, že nemusela překročit tebe

pomooooc-hori ( 29. května 2016 14:55 )

Starej od vegety, ten má taky 1000 nicků a klonů a vozí v kočarku panenku

jirka2 ( 29. května 2016 14:29 )

Mýlíte se. Ten citát správně zní takto: "SMrt není zlá, smrt je jen kus života těžkého". A řekl to Jiří Wolker.

tgbg ( 29. května 2016 14:28 )

Bohužel jako mnoho jiných nedokázal unést nespravedlnost jakým způsobem jsme se vyrovnali s krvavou komunistickou minulostí. Komunističtí vyvrhelové financovaní ruskými nacisty znovu začali vší silou škodit české republice v zájmu imperialistických zločinců z Ruska. Musel stejně jako my s pocitem bezmocnosti sledovat novodobé rozlézání hladových ruských okupantů po Evropě a vysílání jejich fašistických bojůvek do mírumilovných států.

jirka2 ( 29. května 2016 14:24 )

Škoda, že jste neskočil vy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání