Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rath a Macek mají 10. výročí. Připomeňte si fackovačku mezi lékaři

Autor: Václav Lang - 
21. května 2016
12:40

Kdyby šlo o svatbu, slavili by bývalí vrcholní politici David Rath a Miroslav Macek bavlněné výročí. Přesně před deseti lety se totiž odehrála jejich slavná potyčka, při které někdejší člen vedení ODS Macek napřed uštědřil zezadu pohlavek tehdejšímu ministrovi zdravotnictví za ČSSD Rathovi, načež se strhnul pěstní souboj. Na desetileté výročí upozornil týdeník Dotyk.

Přestože rivalita mezi ODS a ČSSD byla v roce 2006 obrovská a na tehdejší valné hromadě stomatologů se sešli dva političtí kohouti (a zároveň lékaři) Macek a Rath, nikdo nečekal, že právě tam se odehraje nejznámější politická bitka v historii České republiky.

Miroslav Macek, který měl setkání zubařů moderovat, se totiž rozhodl vyřídit si na veřejnosti osobní účty s tehdejším ministrem zdravotnictví Davidem Rathem. Ten podle něj urazil jeho ženu, když v tisku prohlásil, že si ji Macek vzal pro peníze. „Víte, já ho znal ještě z doby, kdy chodil na každý večírek s jiným děvčetem... A najednou pak se oženil za ty miliony. Já mu to docela přeji. Někdo miluje duši, někdo miluje tělo, někdo miluje peníze,“ sdělil tehdy Rath Lidovým novinám.

 

Někdejší vicepremiér za ODS proto ještě před zahájením setkání České stomatologické komory oznámil, že si musí vyřídit ještě jednu soukromou záležitost. Pak přistoupil zezadu k Rathovi a dal mu dlaní ránu do temene. Rath napřed zaskočeně vstal, nakročil k odchodu a pak se vrátil za Mackem k řečnickému pultu. „Napadl jste mě zbaběle zezadu. Proč jste se mi nepostavil jako chlap čelem?“ obrátil se na Macka a vzápětí se do sebe muži pustili pěstmi.

Ani jeden z nich už se v politice neangažuje. David Rath skončil kvůli obvinění z korupce, kdy jej soud zatím nepravomocně poslal na osm a půl roku do vězení. Dnes 71letý Miroslav Macek se v současnosti nejvíce angažuje zřejmě jako politický glosátor a komentátor. Nedávno se oženil s o 42 let mladší ženou.

Jak vypadají Miroslav Macek a David Rath dnes? Podívejte se do galerie:

kdocokde ( 21. května 2016 23:14 )

Konečně profackovanec už sedí?

rejze ( 21. května 2016 22:39 )

tomíku zezadu a na na padlou patku

rejze ( 21. května 2016 22:37 )

Ta mlaskla.

mistr_yoda ( 21. května 2016 13:47 )

Janoušek je snad v lochu s dohledem, ne?

Rumprecht ( 21. května 2016 13:35 )

Nafackováno by mělo být denně škrabálkům z Plesku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa