Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Primátor Liberce to schytal na síti: Stěžoval si, že mu zdarma nepronajmou garáž

Autor: všm - 
13. února 2016
13:28

Kvůli evidenci tržeb to nevře jen mezi vládní koalicí a opozicí. Rozpory se objevují i na krajské úrovni. Na jeden takový střet si postěžoval liberecký primátor
Tibor Batthyány (ANO) na svém oficiálním profilu na Facebooku. Soused mu po třech letech odmítl nadále poskytovat zdarma svou garáž, kam si primátor ukládal věci. Důvod? Politikova příslušnost k ANO a prosazení evidence tržeb ve sněmovně. Postesknutí ale nevyvolalo na sociální síti zrovna takovou reakci, jakou si primátor nejspíš představoval.

„Dnes se mi stala věc, na kterou asi nikdy nebudu připraven. Mám souseda, spolugarážníka (pan Kobera, provozuje autoškolu), s nímž sdílím dvojgaráž. Jelikož jí nevyužívá, umožnil mi už před několika lety odkládat si tam věci, čehož si cením, protože odkládacího prostoru není nikdy dost,“ tak započal Batthyány na svém profilu stížnost. 

V ní dále popisuje, jak soused zavolal z zničehonic jeho sekretářce a oznámil jí, ať primátor „garáž vyklidí, neparkuje u ní, protože nechce mít s člověkem z ANO, které je největší hrozbou demokracie, nic společného“. Podle Batthyányho to bezesporu souviselo s tím, že ten samý den byla schválena evidence tržeb. 

Dnes se mi stala věc, na kterou asi nikdy nebudu připraven. Mám souseda, spolugarážníka (pan Kobera, provozuje autoš...

Zveřejnil(a) Tibor Batthyány dne 10. únor 2016

„Když jsem mu zavolal zpět, abych to slyšel od něj, bylo mi řečeno, že to nemá nic společného s mým působením na městě, že to není nic osobního (proč taky, vždyť léta slušně vycházíme), ale mám nálepku ANO, tak ať si věci sbalím na svoji půlku. Vůbec nevím, jak si to mám v hlavě srovnat. Tuto situaci si neumím racionálně vysvětlit,“ pokračoval politik. Status zakončit otázkou, zda jen proto, že by byl soused komunista, mu nemá snad půjčit vrtačku? 

Veřejná hádka

Rozhodnutí primátora řešit situaci veřejně na oficiálním profilu se neukázalo jako příliš šťastné. Diskutující a potenciální liberečtí voliči se do politika vesměs tvrdě pustili. „Tady je jen vidět, co je celý ANO za odpornou svoloč… chlap vám půjčuje léta garáž a vy ho, místo abyste byl vděčnej, propíráte na FB. A ještě máte tak pokřivený smýšlení, že se cítíte ukřivděnej,“ uvedl například Vojtěch T. Další odsuzovali třeba to, že primátor jmenoval svého souseda jménem. To koneckonců vadilo i samotnému sousedovi, který se proti tomu v reakci ohradil.

Na primátorově oficiálním profilu pak proběhla veřejná hádka mezi sousedem na jedné straně a Batthyánym s jeho ženou na straně druhé. 

„Když politik a jeho žena nedokáží ovládnout uraženou ješitnost, může to nabrat tragikomických rozměrů. Požádal jsem libereckého primátora, aby se vystěhoval z mé garáže, kterou jsem mu tři roky zdarma půjčoval. Měl možnost mlčet. Namísto toho se stylizoval na svém oficiálním politickém profilu do role oběti politického oponenta, angažoval do toho svoji manželku a doufal v mé zostuzení. Nestyděl se zveřejnit mé jméno i to, čím se živím. Že se za mě postaví desítky lidí, které neznám, to jsem nečekal… Děkuji.“ uzavřel po roztržce politikův soused. 

A takhle vypadaly debaty o EET:

petram11 ( 14. února 2016 11:48 )

 To je teda fakt reprezentant. Nedávno kope pro vlastní radost v jejich historické obřadní síni na radnici kopačákem a teď si stěžuje na to, že mu soused podnikatel odmítá nadále poskytovat prostory zdarma? Tvl, co to je? Jo aha, člověk z ANO :-/

jundrov5 ( 14. února 2016 10:17 )

Já bych jem z té garáže vyhodil také. A obdivuji jeho cyniusmus a drzost, že si ještě je ve své omezenosti schopen stěžovat na to, že mu podnikatel nechce zdarma půjčovat garáž.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa