Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Komentář: Nedivte se policii, mluví stejně jako politici

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
9. února 2016
05:01

V sobotu se v Praze znovu postaral o zábavu Tomio Okamura a jeho odpadlíci z Úsvitu, když na Václavském náměstí a Hradčanech demonstrovali za demokracii. Výsledek? Slepá střelba na Malé Straně, útok dlažebními kostkami a světlicemi na žižkovské centrum Klinika a opakované ataky na přenosový vůz Českého rozhlasu. A to nám kdysi Okamura sliboval „konec bordelu“! 

A co hůř: když lidé z Českého rozhlasu požádali na Hradčanech policii o ochranu, uslyšeli údajně od přítomného policisty následující odpověď: „Můžete si za to sami, protože lžete, najděte si svoji vlastní ochranku.“ Jestli je to pravda, měli bychom si radši najít vlastní ochranku všichni a přestat na policii platit daně. A taky v zájmu demokracie rychle něco udělat s Okamurou: pokaždé, když nás napůl cizinec chrání před cizinci a jejich údajným násilím, končí to násilím.   

Ministr vnitra Milan Chovanec slíbil incident s Českým rozhlasem prošetřit, to však policii nahnědlého odéru nezbaví. Coby účastník podobně ošklivé akce, konané pro změnu vloni na Albertově 17. listopadu, tedy v den boje za svobodu, jsem od policie zažil podobné chování: čeští policisté zde primárně před novináři chránili české i zahraniční extremisty. Snad jim náčelník špatně vysvětlil jejich krédo „Pomáhat a chránit“. Nemá nic společného s Putinem ani britskými neonacisty.

Ministři obrany a vnitra sice rádi hrají překvapené (lépe než Chovancovi to jde profesionálnímu herci Martinu Stropnickému), když se sondy do mentality bezpečnostních složek vybarví nehezky do hněda, mnozí policisté a vojáci ve skutečnosti ale jen souzní s rétorikou politiků i názory lidí. A smutná pravda je, že nebezpečně hnědá v současnosti nejlíp prodává. Pochopil to dokonce i Aleš Brichta, jenž se na náměstích znovu rozezpíval. Možná bude brzy následovat Ortela do čela oficiálních soutěží.   

Ostatně koho jiného než extremisty taky mají policisté chránit, když k nim 17. listopadu promlouvá ze stejného pódia prezident a nejvyšší armádní velitel Miloš Zeman a Martin Konvička, jenž chce všechny muslimy namlít do masokostní moučky? Buďme aspoň rádi, že entomolog Konvička zatím velí jen motýlům. Vždycky totiž může být ještě hůř.

parma49 ( 9. února 2016 10:27 )

Komu se chcete pane Holče zalíbit? Plácáte stejné nesmysli jako oficální zdělovací prostředky.

kesounam ( 9. února 2016 10:09 )

Nejsem hnědý a nechápu jak se hned člověk nálepkuje nějakým xenofobem jen proto , že tu nechce islám. Každý člověk když navštíví jejich zem tak musí dodržovat jejich pravidla ,proč to není i obráceně. Jestli nechtějí respektovat naše zákony a zvyky tak tady nemají co dělat. Nechci se dožít jednou toho , že se budu pořád rozhlížet jestli není poblíž nějaký ručníkář , který se odpálí. Nechci je tu a basta.

zada ( 9. února 2016 09:40 )

Doporučuji shlédnout!!!!! Policie na v Praze v sobotu! "Rádoby" aktivisté v kuklách vyšli ze dveří MV. Co na to říci?????  https://www.facebook.com/czech.WeAreHereAtHome/videos/1528074367493526/?__mref=mess age_bubble

agent ( 9. února 2016 09:18 )

 Proč tak policie mluví ? Stačí když si přečtou článek nějakýho Holce.

avina ( 9. února 2016 09:16 )

Když aktivisté-umělci vylezli na střechu Hradu / vyvěsit své posrané trencle/, jásali.Hrdinové odešli ,jako když dříve Havlovi poškodili neonové srdce,v pohodě. Tak co se čílíte ,že někdo zaútočil na narkomany,kteří diskriminují okolí?!Schvalovali akce, vulgarity na prezidenta- obrázek Havlovstátu-nyní se to obrací.Havel zde zavedl bordel dohodou s komoušama byl prezidentem a nevěděl kdy odejít/Dáša v PS hvízdala proti pravdě,kritic/,synáček velkého komunisty Jan Ruml se stal ministre...šaškárna byla a je dál

Zobrazit celou diskusi