Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Extremista Bartoš po propuštění: Chci hlavu Chovance. Ministr: Ještě že ne ruku

Autor: Václav Lang - 
29. března 2016
05:20

Odpůrce migrantů Adam B. Bartoš, kterého při sobotní demonstraci zadržela policie, vzkázal ministrovi vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD), že „chce jeho hlavu“. Politik si ale z jeho vzkazu nic nedělá.

„Chci hlavu ministra vnitra Chovance, toho ‚zrádce zrádců‘, který zradou do politiky vstoupil a včerejší zradou občanů se definitivně znemožnil. To nic nemění na tom, že požadujeme odstoupení celé vlády a vůbec pád tohoto prohnilého režimu,“ vyjádřil se Bartoš pár hodin poté, co jej policisté opět propustili.

Policie na pražské demonstraci proti islamizaci zadržela předsedu Národní demokracie Adama B. Bartoše. Vyzýval k potrestání politiků trestem nejvyšším. Policie na pražské demonstraci proti islamizaci zadržela předsedu Národní demokracie Adama B. Bartoše. Vyzýval k potrestání politiků trestem nejvyšším. | čtk

Co na to ministr vnitra? Z jeho slov si hlavu nedělá. „Tak ještě že pan Bartoš nechce moji ruku,“ uvedl pro Blesk.cz. „Jestli má nějaké výhrady k zákroku policie, ať se obrátí na GIBS (Generální inspekce bezpečnostních sborů),“ dodal.

Bartoše zadržela policie v sobotu bezprostředně poté, co na sobotní demonstraci vyzýval k potrestání politiků „trestem nejvyšším“ za jejich přístup k řešení migrační krize. Další čtyři zadržení se pokoušeli akci organizovat i poté, co byli vyzváni k rozchodu. Jeden z nich podle policie napadl policistu. Za násilí proti úřední osobě byla jedna osoba obviněna, informovala ČTK.

Účastníci demonstrace proti islamizaci, xenofilním politikům, médiím a neziskovým organizacím se vydali po zadržení předsedy Národní demokracie Adama B. Bartoše a po rozpuštění akce na pochod Prahou. Účastníci demonstrace proti islamizaci, xenofilním politikům, médiím a neziskovým organizacím se vydali po zadržení předsedy Národní demokracie Adama B. Bartoše a po rozpuštění akce na pochod Prahou. | ČTK/Michal Doležal

Bartoš je svými ostrými výroky znám. V minulosti například radil, aby se uprchlíci v České republice „koncentrovali“ v Terezíně. Na jedné z demonstrací zase politikům hrozil oprátkou, jindy kvitoval, že se lidé ozbrojují.

K důslednému potírání protiprávního jednání při demonstracích proti muslimům vyzýval policii už loni ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO). Na dotaz Blesk.cz, zda sobotní zásah mohl být výsledkem jeho apelu, ale neodpověděl. Spekulaci nekomentoval ani Chovanec.

Podívejte se na fotografie ze sobotní demonstrace:

eda22 ( 29. března 2016 09:03 )

Čím to je, že na těch demonstracích je vždycky takový lidský odpad?

reiner ( 29. března 2016 08:26 )

Prohlášení, že minulá vláda silně podléhala EU zní jako vtip. Kdo už jim proboha za vidinou teplého místečka v Bruselu leze víc do zadku, než Bohouš ....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa