Dluhy, které na domu byly, už jsou dávno zaplacené a čeká se jenom na to, až se dluhy smažou z katastru nemovitostí. Ani tak se ale dveře ve vile netrhnou. "Dům je pořád volný," uvedl realitní makléř. "Na prohlídky tam jezdím tak jednou za týden. Není to málo, ale ani moc," dodal.

Realitní makléř také všem zájemcům hned říká, komu dům patřil a jakou má historii. Většina z nich ale už ví, co je ona nemovitost zač, kdo byl jejím majitelem. A jakou má dům smutnou historii.

"Myslím, že cena je odpovídající. Dovolím si tvrdit, že mohla být i vyšší vzhledem k tomu, že je vila po Ivetce a má nějakou historii," okomentoval situaci Rychtář. "O koupi jsem uvažoval, chtěl jsem tam udělat muzeum pro její fanoušky, ale přehodnotil jsem to," řekl deníku Aha! vdovec.

"Věci z pracovny, ložnice i obýváku pan Štaidl necitelně odvezl a skončily na skládce, přestože jsem mu nabízel, že bych je odkoupil. Nikdy už to nebude dům Ivety. Ani když tam na věšák pověsím kabát, který nosila, a vyskládám tam její střevíčky, tak už to nebude ono," svěřil se vdovec.

"Po Ivetce z toho domu odešel život. Ten dům je pro mě mrtvý," dodal vdovec Josef Rychtář.

Fotogalerie
10 fotografií