Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Palestinci chytili delfína a tvrdí: Je to špion Izraele!

(Ilustrační foto) Radikálové z palestinského hnutí Hamás tvrdí, že chytili izraelského armádního delfína, který je měl špehovat u Pásma Gazy.
(Ilustrační foto) Radikálové z palestinského hnutí Hamás tvrdí, že chytili izraelského armádního delfína, který je měl špehovat u Pásma Gazy.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
19. srpna 2015
20:21

Radikálové z palestinského hnutí Hamás tvrdí, že chytili izraelského armádního delfína, který je měl špehovat u Pásma Gazy. Delfín byl prý vybaven šípy a kamerami. S odvoláním na místní zdroje o tom dnes informoval izraelský server Ynetnews.

Delfín byl údajně na špionážní misi pro Izrael a měl monitorovat aktivity elitního námořního komanda Hamásu. Jeho úkolem bylo například pořizovat videozáznam z výcviku radikálů.

Elitní vojenská jednotka Hamásu prý savce odhalila již před několika týdny, když se jí nezdálo jeho podezřelé chování. Po "zadržení" delfína byla u něj prý objevena nejrůznější monitorovací technika. Na těle měl také zařízení schopné vystřelovat šípy.

Izrael byl v minulosti již několikrát obviněn, že využívá ke špionáži svých nepřátel nejrůznější zvířata. Šlo například i o ptáky a v roce 2010 o žraloka, který v Egyptě zabil několik turistů. Někteří egyptští představitelé tehdy tvrdili, že zvíře poslala izraelská tajná služba Mossad a že cílem útoku bylo ochromit turismus v zemi, napsal server Ynetnews.

 

lipno ( 19. srpna 2015 21:11 )

Podobné BLBOSTI vymýšlejí USA o Rusech pro Ukrajince

Zobrazit celou diskusi